Malmö FF vs AIK bästa odds och matchtips

När båda lagen som siktar på en plats bland topp 4 står viktiga poäng på spel när Malmö FF tar emot AIK på på Eleda Stadion klockan 19:00 27:e oktober. Malmö FF har för närvarande plats tre i tabellen med 45 poäng efter 24 spelade matcher. Med 24 omgångar bakom sig har AIK lyckats samla ihop 47 poäng och ligger på plats två i Allsvenskan. Båda lagen har haft blandade resultat på senaste tiden.

Våra tips

Statistik och fakta för Malmö FF vs AIK

  • Malmö FF nätade i 32 av de senaste 34 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Malmö FFs senaste fem av sju matcher;
  • Malmö FF släppte in i sex av de senaste åtta matcher.
  • AIK vann inte de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK nätade i 17 av de senaste 19 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste sex av åtta matcher;
  • AIK släppte in i fyra av de senaste sex matcher.

Form: Malmö FF mot AIK

Malmö FF hoppas få stopp på lidandet

Malmö FF hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit en händelserik tid för Malmö FF de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Östersund med 3-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 4-0-förlust mot Chelsea. Deras senaste match, där man tog sig an Varbergs BoIS FC gav ett oavgjort resultat (1-1).

AIK är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller AIK eftersom de håller sin nivå. Man har bara lyckats plocka hem en vinst på senaste tiden, vilket var en 3-1 seger mot Jönköping. Efter det förlorade man Stockholmsderbyt mot Hammarby och förlorade återigen hemma mot IFK Norrköping.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att Malmö FF kommer att få det första genombrottet.

Malmö FF vs AIK Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Malmö FF & AIK spelades 13 maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Malmö FF har vunnit 30%, medan AIK har vunnit 0% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-7-0. Över 2,5 mål var ett vinnande spel en gång i de senaste tio matcherna mellan Malmö FF och AIK. Båda lagen gör mål var ett vinnande spel fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Malmö FF och AIK för närvarande i två poäng och en placering. Malmö FF kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från AIK kommande onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att AIK är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Malmö FF och AIK kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Nicolas Stefanelli när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet två gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag AIK. Hans säsongssaldo är sju mål just nu. Även Nabil Bahoui har gjort fyra mål på tre matcher, men har haft måltorka lika många matcher efter det. 

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Malmö FF är Antonio-Mirko Colak spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.