Västerås SK vs Falkenbergs FF bästa odds och match tips

Ett oavgjort resultat verkar vara ett okej val på lördag mot Falkenbergs FF. Med 18 poäng efter 17 matcher Västerås SK är på plats nummer 12 i Superettan. Falkenbergs FF spelar ikapp med 15 poäng från 17 matcher och en ranking som nummer 16 inför deras kommande möte. Det är tuffa tider för både Västerås SK och Falkenbergs FF i Superettan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK VS. Falkenbergs FF.

  • Västerås SK vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Västerås SKs senaste 5 av 7 matcher;
  • Västerås SK släppte in i de senaste 9 av 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Västerås SKs senaste 5 av 7 matcher.
  • Falkenbergs FF har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Falkenbergs FF vann inte de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan;
  • Falkenbergs FF har förlorat i de senaste 6 av 7 matcher på bortaplan;
  • Falkenbergs FF släppte in i de senaste 17 av 19 matcher.

Form: Västerås SK mot Falkenbergs FF

Västerås SK har problem att hitta bra resultat.

Västerås SK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Västerås SK förlorade de 3-2 till Akropolis IF de och följt med 1-0 förlust mot Landskrona BoIS och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-3 mot IK Brage.

Falkenbergs FF har också problem att hitta bra resultat.

Falkenbergs FF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Falkenbergs FF slutade 1-1 mot GIF Sundsvall och sen blev det 3-1 förlust mot Vasalunds IF. Den senaste matchen var 1-0 vinst mot Trelleborgs FF.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Västerås SK VS. Falkenbergs FF Matchhistorik

Senast dessa landslag ställde upp mot varandra var 6 Juni 2021, och Västerås SK kom därifrån med en 2-1 seger. Västerås SK tar sig an Falkenbergs FF med 1-3-5 i bagaget från deras senaste 9 matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Falkenbergs FF kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Västerås SK som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 18 poäng i den kommande matchen på lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Simon Johansson. Han är toppskytt för Västerås SK, för närvarande på 3 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Falkenbergs FF kommer att hoppas att Adam Bergmark Wiberg hittar nätet igen. Han står på 4 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.