IFK Värnamo vs Falkenbergs FF bästa odds och matchtips

IFK Värnamo verkar vara i god form när de tar emot Falkenbergs FF i omgång 26 av Superettan. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. IFK Värnamo befinner sig på plats nummer ett i Superettan med 50 poäng från sina första 25 matcher. 26 poäng bakom dem och på plats nummer 15 hittar vi Falkenbergs FF som spelat 25 matcher. IFK Värnamo går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs Falkenbergs FF

  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste sju matcherna i rad hemma;
  • IFK Värnamo nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IFK Värnamos senaste två av fyra matcher.
  • Falkenbergs FF vann inte de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Falkenbergs FF släppte in i 21 av de senaste 23 matcher;
  • Falkenbergs FF nätade i tio av de senaste tolv matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Falkenbergs FFs senaste tre av fem matcher.

Form: IFK Värnamo mot Falkenbergs FF

Värnamo är i riktigt bra form

IFK Värnamo hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. IFK Värnamo ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Trelleborgs FF med siffrorna 3-2. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot Vasalunds IF. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade GAIS med 2-1.

Falkenbergs FF formkurva pekar nedåt

Falkenbergs FF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Falkenberg har endast lyckats ta en seger på senaste tiden, en 2-1 vinst mot Landskrona, vilket följdes upp med en 1-1 match mot Örgryte. Senast blev det en 4-1 förlust mot Helsingborg.

IFK Värnamo har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 1.78 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 4.33.

IFK Värnamo vs Falkenbergs FF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Värnamo och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-0. IFK Värnamo tar sig an Falkenbergs FF med 1-1-8 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. Sju gånger i den senaste tio matcher mellan IFK Värnamo och Falkenbergs FF blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 26 poäng. Även om Falkenbergs FF inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Värnamo i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu är nummer 1 med 50 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Oscar Johansson. Han är toppskytt för IFK Värnamo, för närvarande på sju mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av de senaste fem matcherna. 

Falkenbergs FF kommer att hoppas att Adam Bergmark Wiberg hittar nätet igen. Han står på sex mål den här säsongen och gjorde mål de senaste två matcherna.