Örebro vs Degerfors bästa odds och matchtips

Örebro möter Degerfors på Behrn Arena på måndag i Allsvenskan. På plats nummer 15 i Allsvenskan har Örebro spelat ihop 16 poäng efter 23 matcher. Med 25 poäng befinner sig Degerfors på plats 13 i tabellen med 23 spelade matcher. Örebro är omskakade efter flera raka förluster i Allsvenskan. Deras kommande möte mot Degerfors ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Örebro vs Degerfors

  • Örebro har förlorat de senaste tre matcherna i rad;
  • Örebro har förlorat i sex av de senaste sju matcher;
  • Örebro släppte in i 20 av de senaste 22 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Örebros senaste fyra av sex matcher.
  • Degerfors är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Degerfors vann inte de senaste tio matcherna i rad på bortaplan;
  • Degerfors har förlorat i sex av de senaste sju matcher på bortaplan;
  • Degerfors släppte in i 13 av de senaste 15 matcher.

Form: Örebro mot Degerfors

Örebro har stora problem

Örebro tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Örebro har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 5-1 mot Malmö FF, innan Häcken besegrade dem med 2-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även IFK Göteborg tog hem en seger med 2-0.

Degerfors är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Degerfors eftersom de håller sin nivå. De har gått fram som tåget på senaste tiden med tre raka utan förlust. Det började med en skön hemmavinst mot AIK med 2-1. Sedan spelade de lika mot Varberg och senast blev det vinst mot Halmstad med 2-1.

Det ser ut som en jämn match, men Degerfors verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Örebros.

Örebro vs Degerfors Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Örebro mot Degerfors var ett Allsvenskan-möte så sent som 18 maj 2021 och vi såg då Degerfors ta en 3-0-vinst. Örebro tar sig an Degerfors med 0-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen nio poäng. Även om Örebro inte kommer att ha en möjlighet att komma över Degerfors i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Degerfors, som nu ligger på 13 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Victor Edvardsen när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste fem matcherna för sitt lag Degerfors. Hans säsongssaldo är elva mål just nu. 

Det har varit målsnålt den senaste tiden för Örebro. De tär hela fyra spelare som gjort ett mål på de senaste fyra matcherna: Nordin Gerzic, Agon Mehmeti, Nahir Besara och Martin Broberg.