IFK Värnamo vs Helsingborg bästa odds och matchtips

Både IFK Värnamo och Helsingborg satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på lördag. Som nummer ett har IFK Värnamo lyckats skrapa ihop 56 poäng efter 27 spelade matcher. Med 46 poäng har Helsingborg efter 27 matcher placerat sig på plats plats tre i Superettan. Eftersom IFK Värnamo går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Helsingborg.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Värnamo vs Helsingborg

  • IFK Värnamo har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad;
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • IFK Värnamo har vunnit i fem av de senaste sex matcherna.
  • Helsingborg nätade i tolv av de senaste 14 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste sju av nio matcher;
  • Helsingborg släppte in i sju av de senaste nio matcher;
  • Helsingborg nätade de senaste sju matcherna i rad på bortaplan.

Form: IFK Värnamo mot Helsingborg

IFK Värnamo fortsätter glänsa

IFK Värnamo verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. IFK Värnamo har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-1 vinst mot GAIS. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Falkenbergs FF med 3-2 innan de i förra matchen besegrade AFC Eskilstuna med 2-0.

Helsingborg hoppas på en nystart

Helsingborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. IFK Värnamo har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Den senaste tiden har Helsingborg besegrat Falkenberg innan de förlorade mot GAIS. Senast blev det en skön 3-0 seger mot IK Brage.

IFK Värnamo har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.43 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.71.

IFK Värnamo vs Helsingborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Värnamo och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. IFK Värnamo tar sig an Helsingborg med 3-1-1 i bagaget från deras senaste matcher i Superettan. De senaste fem matcherna mellan IFK Värnamo och Helsingborg var över 2,5 mål ett vinnande spel två gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna tre gånger i dessa fem matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Helsingborg inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Värnamo i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu är nummer ett med 56 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Oscar Johansson. Han är toppskytt för IFK Värnamo, för närvarande på sju mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. Även Oskar Uddenäs har gjort tre på senaste sex matcherna.

Helsingborg kommer att hoppas att Anthony van den Hurk hittar nätet igen. Han står på 15 mål den här säsongen och gjorde fem mål på de senaste sex matcherna.