Leeds vs Leicester bästa odds och matchtips

Leeds drar fördel av hemmaplan när Leicester gästar i Premier League på söndag. Leeds har för närvarande plats 17 i tabellen med tio poäng efter tio spelade matcher. Med tio omgångar bakom sig har The Foxes lyckats samla ihop 14 poäng och ligger på plats elva i Premier League. Tre förluster på de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leeds. De skulle dock kunna skrälla mot Leicester.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Leicester i Premier League.

  • Leeds nätade i tolv av de senaste 14 matcher;
  • Leeds släppte in i tio av de senaste tolv matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leeds senaste fyra av sex matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Leeds senaste fyra av sex matcher.
  • Leicester nätade de senaste tolv matcherna i rad på bortaplan;
  • Leicester släppte in de senaste tolv matcherna i rad på bortaplan;
  • Båda lagen gjorde mål i Leicesters senaste tolv på bortaplan matcher i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Leicesters senaste sju av nio matcher.

Form: Leeds mot Leicester

Leeds är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Leeds eftersom de håller sin nivå. Leeds har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Wolves slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 2-0-förlust mot Arsenal. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Norwich besegrades med 2-1.
 

The Foxes håller målet i sikte.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Leicester eftersom de håller sin nivå. Leicester har inte lyckats riktigt den senaste tiden. Man har spelat lika mot Brentford, sedan förlorade man mot Arsenal. Senast blev det oavgjort (1-1) mot Spartak Moskva i Europa League.
 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Leeds vs Leicester Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Leeds och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 3-1. Leeds tar sig an Leicester med 4-1-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I den föregående nio matcher mellan Leeds och Leicester kom över 2,5 mål upp åtta gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val sju gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Leicester i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Leicester, som nu ligger på elva med 14 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raphinha. Han är toppskytt för Leeds, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Leicester kommer att hoppas att Jamie Vardy hittar nätet igen. Han står på sju mål den här säsongen och gjorde sex mål på de senaste sex matcherna. Dock har han haft två matchers måltorka.