IK Brage vs GIF Sundsvall bästa odds och matchtips

IK Brage drar fördel av hemmaplan när GIF Sundsvall gästar i Superettan kommande söndag. Efter 25 spelade matcher är IK Brage rankade som nummer tio i Superettan med 29 poäng. Det ger en skillnad på 18 poäng till GIF Sundsvall, som ligger på plats två i tabellen med 47 poäng. Sundsvall ser ut att vara i riktigt bra form för närvarande.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage vs GIF Sundsvall

  • IK Brage är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • IK Brage nätade i 18 av de senaste 20 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste sju av nio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IK Brages senaste fyra av sex matcher.
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste sju matcherna i rad;
  • GIF Sundsvall är obesegrade de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • GIF Sundsvall har vunnit i sex av de senaste sju matcher;
  • GIF Sundsvall nätade i elva av de senaste 13 matcher.

Form: IK Brage mot GIF Sundsvall

IK Brage flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av IK Brage som hållit sin nivå. IK Brage ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Vasalunds IF med siffrorna 3-0. Därefter blev det oavgjort efter en (2-2)-match mot Östers IF. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Norrby med 3-2.

GIF Sundsvall är i mycket bra form.

GIF Sundsvall fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Sundsvall fortsatte sin obesegrade svit med en 2-1 vinst mot Helsingborg, följd av ett oavgjort resultat mot Jönköping. Senast blev det en 3-0 vinst mot Akropolis.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att GIF Sundsvall är vårt val för en seger.

IK Brage vs GIF Sundsvall Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 3-3-match som spelades 2 augusti 2021. IK Brage har vunnit 11%, medan GIF Sundsvall har vunnit 67% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-2-6. Den senaste nio matcher mellan IK Brage och GIF Sundsvall var över 2,5 mål ett vinnande spel sju gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna fem gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 18 poäng. Även om IK Brage inte kommer att ha en möjlighet att komma över GIF Sundsvall i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GIF Sundsvall, som nu ligger på en andraplats med 47 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Linus Hallenius när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fem gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag GIF Sundsvall. Hans säsongssaldo är 13 mål just nu. 

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för IK Brage är Leonard Pllana spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.