IK Brage vs Jönköping S.: Bästa oddsen och matchtipsen

IK Brage drar fördel av hemmaplan när Jönköping S. gästar i Superettan på måndag. IK Brage har hittills levererat en perfekt öppning på säsongen och kommer satsa på högsta poäng när de spelar sin tredje match. Jönköping S. har inget att visa upp från de första matcherna i Superettan så när de går in i omgång 3 är det upp till bevis.

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage vs Jönköping S. i Superettan

 • IK Brage har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
 • IK Brage har inte förlorat 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna IK Brage har spelat, har båda lagen gjort mål
 • IK Brage har vunnit 3 av sina senaste 4 hemmamatcher
 • Jönköping S. har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
 • Jönköping S. har inte vunnit 16 av sina senaste 18 matcher
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Jönköping S. har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Jönköping S. har förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • I 7 av de senaste 8 hemmamatcherna IK Brage har spelat mot Jönköping S. har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 5 av IK Brages hemmamatcher mot Jönköping S. var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 4 av IK Brages hemmamatcher mot Jönköping S. var antalet mål över 3.5
 • IK Brage har gjort mål i de senaste 8 hemmamatcherna mot Jönköping S. i rad
 • I 3 av de senaste 4 av IK Brages hemmamatcher mot Jönköping S. var antalet mål över 4.5

Form: IK Brage mot Jönköping S.

IK Brage med full pott

IK Brage hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. IK Brage kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Brommapojkarna fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Örebro med 3-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot Östers IF i sin senaste match.

Jönköping S. fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit under all kritik för Jönköping S. på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Jönköping S. har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, man förlorade med 2-3 mot AFC Eskilstuna, och lyckades inte heller plocka poäng i en 3-1 förlust mot Örebro. Det blir en viktig match för Jönköping för att inte tappa för mycket i tabellen.

IK Brage har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.10 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.40.

IK Brage vs Jönköping S. Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Superettan – 25 september 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 0-0. IK Brage går in i matchen mot Jönköping S. med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan. 6 gånger i de senaste 10 matcherna mellan IK Brage och Jönköping S. blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande sex poäng och 14 platser. Den här omgången 3 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se IK Brage och Jönköping S. slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning på måndag.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Alexander Zetterström. Han är en av de spelarna i IK Brage som är i bra målform.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Peter Gwargis som de hoppas ska hitta nätet igen. Marko Nikolic gjorde 2 mål för Jönköping S. i de senaste 6 matcherna.