Inter vs Lazio bästa odds och matchtips

Ligaledarna Inter kommer gå in för att öka sin ledning till Lazio, när de möter varandra på Giuseppe Meazza 20:45 9:e januari. Inter har för närvarande plats 1 i tabellen med 46 poäng efter 19 spelade matcher. Med 19 omgångar bakom sig har Lazio lyckats samla ihop 32 poäng och ligger på plats 8 i Serie A. De två sidorna verkar jämna, men Inter kan hoppa över Lazio i tabellen Serie A med en seger kommande söndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Inter vs Lazio i Serie A

 • Inter har inte förlorat 31 av 33 av deras senaste hemmamatcher
 • Inter gjorde mål i 30 av de senaste 31 hemmamatcherna
 • Inter har vinst 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Inter har inte släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Lazio har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Lazio har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Inter gjorde mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Lazio
 • I de senaste 4 matcherna i rad Inter har spelat mot Lazio har båda lagen gjort mål
 • I 3 av de senaste 4 Inters hemmamatcher mot Lazio var antalet av mål under 1.5
 • I 5 av de senaste 6 Inters hemmamatcher mot Lazio var antalet av mål under 3.5
 • Inter har inte förlorat 6 av de 8 senaste hemmamatcherna mot Lazio

Form: Inter mot Lazio

Inter jagar rekord

Inter fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Inter har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 4-0-vinst mot Cagliari. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Salernitana med 0-5 innan de i förra matchen besegrade Torino med 1-0.

Lazio är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Lazio de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man är obesegrad i de tre senaste matcherna med två 3-1 segrar mot Genoa och Venezia. Senast blev det oavgjort (3-3) mot Empoli.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Lazio här. Att välja Inter till odds 1.47 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Inter vs Lazio Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Lazio och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Inter har vunnit 50%, medan Lazio har vunnit 30% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-2-3. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Inter och Lazio blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Lazio inte kommer att ha någon att ta sig förbi Inter i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Inter, som nu är nummer 1 med 46 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Lautaro Martinez är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Inter kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Lazio ställa hoppet till Ciro Immobile att han ska lägga till fler mål till de 5 han gjort de senaste sex matcherna.