Japan vs Kroatien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Japan ska göra upp mot Kroatien i åttondelen av VM på Al Janoub Stadium kommande måndag.

Med Japan och Kroatien som båda kvalificerat sig för VM-utslagsrundan kommer båda med stort självförtroende. Ingen av dem vill att resan ska ta slut här.

Luka Modric höjer kroaterna till en hög nivå och ska leda laget till kvartsfinal. Det blir säkerligen spännande men vi väljer att gå för förra upplagans silvermedaljörer. Medan värdarna Japan sitter som nummer 24 i FIFA world ranking, kommer besökarna Kroatien den på måndag som nummer 12.

Vi ser fram emot en spännande och välspelad drabbning.

Våra tips

Statistik och fakta för Japan vs Kroatien i VM

 • I de senaste 8 Japans matcher, var antalet mål under 3.5
 • Japan har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Japan har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Japan har släppt in på de senaste 4 matcherna
 • I 3 av Japans senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
 • Kroatien har inte förlorat 20 av sina senaste 22 matcher
 • I 11 av Kroatiens senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Kroatien har vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
 • I 3 av Kroatiens senaste 4 matcher var antalet av mål under 1.5
 • Kroatien har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
   

Japan vs Kroatien Preview

Japan form

Japan har varit ojämna på slutet, de slog Tyskland med 1-2. Det följdes upp med en förlust med 0-1 mot Costa Rica, innan de vann med 2-1 mot Spanien. Japan kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher.

Kroatien form

Kroatien går in i sin kommande match obesegrade i sina tre senaste, som började med 0-0-kryss mot Marocko. De slog sedan Kanada med 4-1, innan de delade på potten med Belgien i en 0-0-historia.

Japan tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på tre förluster under den här perioden. Kroatien vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort tre och förlorade ett.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Japan’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Överraskande har Japan endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Kroatien gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Kroatien lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Det räcker att kolla på Ritsu Doan, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade två gånger på slutet för Japan i VM, medan Andrej Kramaric lyckades göra tre mål på de sex senaste för Kroatien i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.