Marocko vs Spanien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Spänningen ökar när vi är i utslagsstadiet av VM med Marocko och Spanien som gör upp på Education City Stadium. Denna åttondel sparkar igång tisdag klockan 16.00.

Båda lagen tog sig igenom gruppen utan några större svårigheter, och har nu bra självförtroende inför resten av turneringen. Marocko anländer till denna match som nummer 22 i FIFA world ranking, medan Spanien följer bakom som nummer 7 i världen.

Det är ett riktigt rivalmöte som väntar och det kan mycket väl sluta med en hel del varningar och stök.

Våra tips

Marocko vs Spanien Statistik

 • Marocko har inte förlorat 37 av sina senaste 39 matcher
 • I 16 av Marockos senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Marocko har vann 6 i de senaste 8 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • Marocko har vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
 • Marocko har vann 6 i de senaste 8 matcherna och totalt antal mål var under 3.5
 • Spanien har gjort mål på de senaste 24 matcherna
 • Spanien har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
 • I 6 av Spaniens senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Spanien har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 3 av Spaniens senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
   

Marocko vs Spanien Preview

Marocko form

Marocko borde ha bra självförtroende efter 7 poäng på sina 3 senaste matcher, de började med att spela 0-0 mot Kroatien, innan de slog Belgien med 0-2, tillsist plockade man ner Kanada i en 1-2-vinst. Marocko kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher.

Spanien form

Att döma av deras tre senaste matcher kan vi förvänta oss lite av allt från Spanien för tillfället. Mot Costa Rica, kom de ut i toppskick och vann med 7-0, innan det oavgjort 1-1 mot Tyskland. Nu senast blev det förlust 2-1 mot Japan. Spanien tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade tre på vägen. Man fick utstå två förluster under den här tiden. Spanien gjorde 20 mål, släppte in nio och höll nollan fyra av sina senaste tio matcher.

I sina 10 senaste matcher vann Marocko sju gånger, spelade oavgjort två och förlorade ett gånger. Spanien tog fem segrar, tre oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Marocko’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Spanien spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde två mål i snitt under den här tiden. Spanien gjorde minst ett mål i sina senaste 24 matcher.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Marocko gjorde ett snitt på två mål, medan Spanien snittade två mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Marocko har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Spanien har gjort första målet i imponerande åtta matcher av de senaste tio på hemmaplan. Spanien lyckades med fyra vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Hakim Ziyech hittade nätet två gånger i sina senaste sex VM-matcher för Marocko, som inte har något emot att han slår till igen på tisdag. Punters kommer även titta på Alvaro Morata som har en fin form med fyra mål på sina sex senaste VM-matcher för Spanien.