Jönköping S. vs Västerås SK bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Jönköping S. och Västerås SK en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Superettan. Jönköping S. befinner sig på plats nummer nio i Superettan med 34 poäng från sina första 27 matcher. En poäng bakom dem och på plats nummer elva hittar vi Västerås SK som spelat 27 matcher. Två förluster på de senaste tre matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Jönköping S.. De skulle dock kunna skrälla mot Västerås SK.

Våra tips

Statistik och fakta för Jönköping S. vs Västerås SK

  • Jönköping S. vann inte de senaste nio matcherna i rad;
  • Jönköping S. vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Jönköping S.s senaste nio av elva matcher;
  • Jönköping S. släppte in i 14 av de senaste 16 matcherna.
  • Västerås SK är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad;
  • Västerås SK nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Västerås SKs senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Västerås SKs senaste två av fyra matcher.

Form: Jönköping S. mot Västerås SK

Jönköping S. fortsätter att se bleka ut

Jönköping S. tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Jönköping S. har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-0 mot Landskrona BoIS och Örgryte. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Vasalunds IF vilket gav en poäng.

Västerås SK fortsätter trumma på

Västerås SK hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Västerås är obesegrade i de senaste tre matcherna där man besegrat Eskilstuna och Vasalund med 1-0. Senast fick de nöja sig med ett oavgjort resultat mot Örgryte (2-2).

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Västerås SK är vårt val för en seger.

Jönköping S. vs Västerås SK Matchhistorik

I senaste mötet mellan Jönköping S. och Västerås SK lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1 vinst. Jönköping S. går in i matchen mot Västerås SK med 2-3-2 i bagaget från deras senaste tio matcher i Superettan. I de  senaste sju matcherna mellan Jönköping S. och Västerås SK var över 2,5 mål ett vinnande spel sex gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna i alla dessa matcher.

Tabellställningar i Superettan

Efter en titt på Superettan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara skiljer ett poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 28 för Västerås SK den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Jönköping S. eller till och med komma över dem i tabellen. Jönköping S., som nu är nummer nio med 34 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på lördag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

När vi tittar på tabellen över spelare med flest mål för respektive lag i de senaste sex matcherna kan vi se några intressanta namn, bland annat Robin Book som sticker ut från Jönköping S. och Erik Björndahl som spelar för gästerna. Det förväntas att de nämnda målskyttarna kan slå till igen för sina lag i den kommande matchen kommande lördag.