Kroatien vs Belgien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Kroatien tar emot Belgien på Ahmed bin Ali Stadium vilket är den sista i gruppspelet.

Kroaterna har tagit fyra poäng och Belgien står på tre. Det betyder stor press på de sistnämnda som måste gå för vinst.

Båda lagen förväntades ha goda möjligheter att ta sig vidare inför mästerskapet, men nu tar resan alltså slut för något av lagen efter detta möte.

Spännande om kroaterna kan ta sig hela vägen till final som i förra VM:et i Ryssland.

Våra tips

Kroatien vs Belgien Statistik

 • Kroatien har inte förlorat 19 av sina senaste 21 matcher
 • Kroatien har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • I 10 av Kroatiens senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Kroatien har vunnit 6 av sina senaste 7 matcher
 • Belgien har gjort mål i 51 av de senaste 53 matcherna
 • I de senaste 7 Belgiens matcher, var antalet mål under 3.5
 • I 5 av Belgiens senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Belgien har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
 • Belgien har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
   

Kroatien vs Belgien Preview

Kroatien växer i turneringen.

Kroatien ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Saudiarabien med 0-1, innan de fick oavgjort 0-0 mot Marocko. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Kanada 4-1. Kroatien kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher. Kroatien snittade blygsamma 1.5 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort 15 mål. De släppte in åtta vilket ger ett snitt på 0.8 per match. Höll nollan gjorde man fyra gånger.

Belgien en besvikelse.

Det är allt eller inget för Belgien efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-2 mot Egypten som de svarade med att slå Kanada 1-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 0-2 mot Marocko. Belgien tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade ett på vägen. Man fick utstå fyra förluster under den här tiden.

Tabellställningar i VM

Efter att ha plockat fyra poäng i de två första VM-matcherna, är stämningen på topp hos Kroatien som har en god känsla inför avslutningen i gruppen. Vinst och man är klart vidare. Belgien går in i sin tredje gruppspelsmatch med tre poäng och behöver vara fokuserade om man vill kvalificera sig till nästa omgång.

I sina 10 senaste matcher vann Kroatien sju gånger, spelade oavgjort två och förlorade ett gånger. Belgien tog fem segrar, ett oavgjorda och fyra förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Kroatien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Belgien spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste åtta matcherna mellan lagen. Kroatien gjorde ett snitt på 1.15 mål, medan Belgien snittade 0.76 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger.

Kroatien gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Belgien gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Belgien lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Det räcker att kolla på Andrej Kramaric, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade tre gånger på slutet för Kroatien i VM, medan Michy Batshuayi lyckades göra tre mål på de sex senaste för Belgien på slutet. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.