Lazio vs Atalanta bästa odds och matchtips

Lazio tar sig an Atalanta för en spännande match i Serie A på lördag på Stadio Olimpico, Rome. På plats nummer 8 i Serie A har Lazio spelat ihop 35 poäng efter 22 matcher. Med 42 poäng befinner sig Atalanta på plats 4 i tabellen med 22 spelade matcher. Eftersom Lazio går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Atalanta.

Våra tips

Statistik och fakta för Lazio vs Atalanta i Serie A

 • Lazio har inte förlorat 29 av 31 av deras senaste hemmamatcher
 • Lazio har gjort mål i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Lazio har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
 • Lazio har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Atalanta har gjort mål i 24 av de senaste 26 matcherna
 • I 9 av de senaste 11 bortamatcherna Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har vunnit 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • Atalanta har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • I 12 av de senaste 14 matcherna Lazio har spelat mot Atalanta har båda lagen gjort mål
 • Lazio har släppt in i de senaste 11 matcherna mot Atalanta i rad
 • Lazio har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna mot Atalanta
 • I de senaste 6 av Lazios matcher mot Atalanta var antalet mål över 3.5
 • I 9 av de senaste 11 av Lazios matcher mot Atalanta var antalet mål över 2.5

Form: Lazio mot Atalanta

Lazio kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Lazio de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit både högt och lågt för Lazio den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Inter fick de åka hem tomhänta med en 2-1-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-0-vinst mot Salernitana. Den senaste matchen blev seger med 1-0 mot Udineze.

Svårslagna Atalanta

Atalanta hoppas att den goda formen håller i sig. Atalanta ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 2-6 och 2-0 mot Udinese respektive Venezia. Vinstsviten stoppades dock sedan av Inter, som fick med sig ett 0-0-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Eftersom Atalanta både är bookmakarnas favorit till odds 2.25 och har starkare prestationer på sistone än vad Lazio har visat upp, verkar Atalanta vara det naturliga valet.

Lazio vs Atalanta Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 30 oktober 2021. Lazio går in i matchen mot Atalanta med 2-4-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 8 gånger i de senaste 10 matcher mellan Lazio och Atalanta. Båda lagen gör mål var ut 9 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Lazio inte kommer att ha en möjlighet att komma över Atalanta i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atalanta, som nu ligger på 4 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ciro Immobile. Han är toppskytt för Lazio, för närvarande på 17 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 5 av deras 6 senaste matcher.

Atalanta kommer att hoppas att Duvan Zapata hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen.