Lazio vs Bologna: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Lazio förbereder sig för att möta Bologna i Serie A. Lazio innehar för närvarande plats sex i tabellen med 39 poäng efter 24 spelade matcher. Med 24 omgångar bakom sig har Bologna lyckats samla ihop 28 poäng och ligger på plats 13 i Serie A. Även om både Lazio och Bologna njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det ändå bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på Stadio Olimpico klockan 15:00 på lördag

Våra tips

Statistik och fakta för Lazio vs Bologna i Serie A

 • Lazio har bara förlorat 2 av deras 33 senaste hemmamatcher
 • Lazio har släppt inte in på de senaste 4 matcherna
 • Lazio har vunnit 3 av deras 4 senaste matcher
 • Bologna har gjort mål i 9 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Bologna har varit segerlösa 7 av deras 8 senaste matcher
 • Bologna har förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Bologna har släppt in mål 8 av de senaste 10 bortamatcherna
 • I 3 av de senaste 4 bortamatcherna Bologna har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Lazio har tagit poäng i 17 av de 18 senaste hemmamatcherna mot Bologna
 • Lazio har gjort mål i 17 av de senaste 18 hemmamatcherna mot Bologna
 • I 9 av de senaste 11 av Lazios matcher mot Bologna var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Lazio har spelat mot Bologna har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 13 av Lazios matcher mot Bologna var antalet mål över 1.5

Form: Lazio mot Bologna

Lazio är svåra att få ett grepp om.

Att blanda och ge är ett vedertaget begrepp för de som inte riktigt går att lita på när det gäller konsekvent leverans. Det är också något av ett livsmotto för Lazio som förening. Lazio har bjudit på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 0-0-match mot Atalanta, sen plockades tre viktiga poäng i en 3-0 vinst mot Fiorentina. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 4-0 förlust mot AC Milan i den senaste matchen i Coppa Italia

Bologna gick mot en stabil säsong i mittenriket – vad blir det nu av dem?

Resultaten har varit katastrofala för Bologna på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Nu har man bara plockat en poäng på de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 0-2 mot SSC Napoli och Verona. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 0-0 mot Empoli vilket gav en poäng, men det ska inte glömmas att det var mot ett riktigt formsvagt Empoli.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Bologna är det självklart att satsa på Lazio till odds 1.75.

Lazio vs Bologna Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Bologna stort med 3-0. Lazio tar sig an Bologna med 5-3-2 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Lazio och Bologna. Båda lagen gör mål gav utdelning 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Lazio, som nu är sexa med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga in en slant på många mål och hemmaseger.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ciro Immobile. Han är toppskytt för Lazio, för närvarande på 18 mål under hela säsongen. Han står på 5 mål de senaste 6 matcherna

Bologna kommer att hoppas att Riccardo Orsolini hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och har gjort 4 mål på deras 6 senaste matcher.