Lazio vs Empoli bästa odds och matchtips

Både Lazio och Empoli kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Serie A. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Serie A. Efter 19 spelade matcher är Lazio rankade som nummer 8 i Serie A med 31 poäng. Det ger en skillnad på 4 poäng till Empoli, som ligger på plats 9 i tabellen med 27 poäng. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Lazio. De skulle dock kunna skrälla mot Empoli.

Våra tips

Statistik och fakta för Lazio vs Empoli i Serie A

 • Lazio har inte förlorat 28 av 30 av deras senaste hemmamatcher
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Lazio har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Lazio har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Lazio har gjorde mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Lazio har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • I 12 av de senaste 14 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjorde mål i de senaste 11 matcherna i rad
 • Empoli har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
 • Lazio har vinst de senaste 6 matcherna mot Empoli i rad
 • Lazio har inte förlorat de senaste 9 hemmamatcherna mot Empoli i rad
 • I 9 av de senaste 11 Lazios matcher mot Empoli var antalet av mål under 3.5
 • Lazio har gjorde mål i 8 av de senaste 9 matcherna mot Empoli
 • I 5 av de senaste 7 Lazios matcher mot Empoli var antalet av mål under 2.5

Form: Lazio mot Empoli

Lazio fortsätter att plocka poäng

Lazio hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Lazio kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Sassuolo fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Genoa med 3-1. De byggde på den positiva trenden genom en 3-1-seger mot Venezia i sin senaste match.

Empoli fortsätter trumma på

Empoli hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man kommer till matchen med två segrar i ryggen mot Genoa och Verona. Innan dess förlorade man mot Sassuolo med 2-1.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Lazio är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.64.

Lazio vs Empoli Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 21 augusti 2021, och Lazio gick därifrån med en 3-1-seger. Lazio tar sig an Empoli med 7-0-3 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Lazio och Empoli. Båda lagen gör mål var ut 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Lazio och Empoli för närvarande i 4 poäng och 1 placeringar. Lazio kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Empoli kommande torsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Empoli är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Lazio och Empoli kommer att sluta.

Skytteligan

Francesco Acerbi har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Lazio kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Empoli. Gästerna hoppas att Andrea Pinamonti fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.