Leeds vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Leeds möter Aston Villa på Elland Road på tisdag i Premier League. På plats 16 i Premier League ligger just nu Leeds som samlat ihop 16 poäng efter deras 18 spelade matcher. Med 22 poäng befinner sig The Villans på plats 11 efter 18 spelade matcher. Leeds är omskakade efter flera raka förluster i Premier League. Deras kommande möte mot Aston Villa ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Aston Villa i Premier League

 • Leeds United har inte vunnit 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Leeds United har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds United har förlorade de senaste 3 matcherna i rad
 • Leeds United har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • Aston Villa har gjorde mål i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Aston Villa har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • I 11 av de senaste 12 Leeds Uniteds matcher mot Aston Villa var antalet av mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 8 Leeds Uniteds matcher mot Aston Villa var antalet av mål under 2.5
 • Leeds United har inte förlorat 7 av de 9 senaste matcherna mot Aston Villa
 • Leeds United har inte vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Aston Villa
 • Leeds United har släppt in i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna mot Aston Villa

Form: Leeds mot Aston Villa

Leeds formkurva pekar nedåt

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Leeds har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-2 mot Chelsea, innan Manchester City besegrade dem med 7-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Arsenal tog hem en seger med 4-1.

Aston Villa har stora problem

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Villans eftersom de håller sin nivå. Man har vunnit och förlorat varannan den senaste tiden och kommer till matchen med en förlust i ryggen mot Chelsea. innan dess besegrade man Norwich och förlorade mot Liverpool.

Det ser ut som en jämn match, men Aston Villa verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Leeds.

Leeds vs Aston Villa Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Aston Villa och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Leeds tar sig an Aston Villa med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Leeds och Aston Villa. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Aston Villa i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Aston Villa, som nu ligger på 11 med 22 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raphinha. Han är toppskytt för Leeds, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Aston Villa kommer att hoppas att Ollie Watkins hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.