Leicester vs Chelsea bästa odds och matchtips

Ligaledarna Chelsea kommer gå in för att öka sin ledning till Leicester, när de möter varandra på King Power Stadium  13:30 20 november. The Foxes har för närvarande plats 12 i tabellen med 15 poäng efter elva spelade matcher. Med elva omgångar bakom sig har The Blues lyckats samla ihop 26 poäng och ligger först i Premier League. The Foxes ligger tvåsiffrigt efter Chelsea i tabellen, men att slå ligaledarna i Premier League är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Chelsea i Premier League

  • Leicester släppte in i 18 av de senaste 20 matcher;
  • Leicester nätade i 17 av de senaste 19 matcher;
  • Leicester släppte in de senaste tio matcherna i rad;
  • Båda lagen gjorde mål i Leicesters senaste åtta av tio matcher.
  • Chelsea är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • Chelsea har vunnit de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Chelsea är obesegrade de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Chelsea har vunnit i fyra av de senaste fem matcher.

Form: Leicester mot Chelsea

Leicester flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Leicester de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man står helt utan vinst den senaste tiden med förluster mot Arsenal (2-0) och två oavgjorda mot Spartak Moskva i Europa League och samma resultat senast mot leeds.

The Blues fortsätter trumma på.

Chelsea hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Ligaledarna har gått fram som tåget i ligan och har den senaste tiden besegrat Newcastle med 3-0, följt av en vinst i Champions League med 1-0. Senast blev det bara 1-1 mot Burnley.

Eftersom The Blues både är oddsmakarna favorit till odds 1.79 och har starkare prestationer på sistone än vad Leicester har visat upp, verkar The Blues vara det naturliga valet.

Leicester vs Chelsea Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Chelsea med sig tre poäng därifrån i en 2-1 seger. Leicester går in i matchen mot Chelsea med 2-4-4 i bagaget från deras senaste tio matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Leicester och Chelsea har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen elva poäng. Även om Leicester inte kommer att ha en möjlighet att komma över Chelsea i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu ligger först med 26 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Patson Daka. Han har gjort fem mål på de senaste sex matcherna, men har haft tre matchers måltorka.

Chelsea kommer att hoppas att Reece James hittar nätet igen. Han står på fyra mål den här säsongen och gjorde fyra mål i deras fem senaste matcher.