Premier League: Helgens bästa tips

Arsenal – Southampton

Efter en imponerande svit med 10 raka matcher utan förlust har Arsenal hamnat i något av en formsvacka. Londonklubben har förlorat 3 av sina 4 senaste matcher och tog ledningen mot Everton på Goodison Park förra helgen innan man kollapsade i slutminuterna.

Mikel Artetas mannar kommer må bra av att spela hemma på Emirates igen och har goda förutsättningar att bryta den dåliga kurvan mot Southampton, en motståndare som själva brottats med formen.

The Saints befinner sig på sextonde plats i tabellen och har haft problem med att vinna på bortaplan där man endast plockat 5 poäng på 6 spelade matcher.

Arsenal kanske ännu inte kan mäta sig med ligans bästa men det här är fortfarande en formidabel sida, särskilt på hemmaplan. Slänger vi in under 5 mål i matchen kan vi trissa upp priset – en kombination som klickat i alla av Arsenals 7 vinster så här långt denna säsong.

Tips: Arsenal och under 4.5 mål @1.91

Burnley – West Ham

West Ham fortsätter att vara säsongens snackis. Under David Moyes ledning har the Hammers visat att man är en toppklubb att räkna med och ligger just nu på fjärde plats i Premier League så väl som gruppetta i Europa League.

Askungensagan fick sig en ny höjdpunkt förra helgen när man lyckades besegra Chelsea med 3-2 hemma på London Stadium efter Arthur Masuakus avgörare i 87:e minuten.

Det är därför ganska iögonfallande att se West Ham prissättas för två gånger pengarna mot Burnley på söndag, en motståndare som endast lyckats vinna 1 av sina 15 senaste hemmamatcher på Turf Moor.

West Ham har inte alltid varit helt koncisa, men det råder fortfarande klasskillnad mellan de här två lagen just nu. Priset är aldelles för bra för att inte nappa på och efter derbytriumfen mot Chelsea förra helgen lär självförtroendet ligga på topp hos Londonklubben.

Tips: West Ham @2.08

Leicester – Newcastle

Leicester har varit en av säsongens stora besvikelser så här långt. Brett Rodgers mannar befinner sig i mittenträsket av tabellen med 16 poäng och har dessutom ligans fjärde sämsta defensiva snitt med 11 insläppta mål i deras 6 senaste matcher.

Newcastle hoppas på något av ett återupplivande efter en tuff inledning på säsongen. The Magpies ligger näst sist i Premier League före Norwich men kunde förra helgen notera sin allra första seger då man besegrade Burnley med 1-0 hemma på St. James Park.

Det kanske inte låter som världens mest övertygande resultat men tar man i åtanke att Newcastle endast förlorat 1 av sina 5 senaste matcher och Leicesters svajiga form så finns det spelvärde i att backa dubbelchansen.

Tips: Newcastle eller oavgjort @2.0