Leicester vs Watford bästa odds och matchtips

Leicester är favorittippade på söndag mot Watford i Premier League. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i King Power Stadium. Som nummer 12 har Leicester lyckats skrapa ihop 15 poäng efter 12 spelade matcher. Med 13 poäng har Watford efter 12 matcher placerat sig på plats plats 16 i Premier League. Watford kommer inte att sakna motivation inför mötet mot favoriterna Leicester i Premier League. En seger kommande söndag kommer att ge dem ett försprång framför sina kommande motståndare i tabellen.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Watford i Premier League.

  • Leicester vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Leicester släppte in i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Leicester släppte in de senaste 11 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Leicesters senaste 6 av 8 matcher.
  • Watford släppte in i 26 av de senaste 28 matcher;
  • Watford släppte in de senaste 22 matcherna i rad;
  • Watford släppte in de senaste 14 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Watfords senaste 3 av 5 matcher.

Form: Leicester mot Watford

Leicester hoppas få stopp på lidandet

Leicester tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Leicester har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Leeds slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 3-0-förlust mot Chelsea. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Legia Warszawa besegrades med 3-1.
 

Watford har hittat inspiration

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Watford eftersom de håller sin nivå. Watford har den senaste tiden lyckats vända trenden efter två raka förluster mot Southampton och Arsenal. Man lyckades senast besegra storklubben Manchester United med hela 4-1.
 

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att The Foxes kommer att få det första genombrottet.

Leicester vs Watford Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Leicester & Watford spelades 20 juni 2020. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Leicester tar sig an Watford med 6-1-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Leicester och Watford. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 13 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Watford kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Leicester som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 15 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Harvey Barnes är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Foxes kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Watford ställa hoppet till Joshua King att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.