Levante vs Valencia bästa odds och matchtips

Levante gör sig redo för striden mot Valencia vid Estadio Ciudad de Valencia på måndag, en match i omgång 18 av La Liga. På plats 20 i La Liga ligger just nu Levante som samlat ihop 8 poäng efter deras 17 spelade matcher. Med 25 poäng befinner sig Valencia på plats 7 efter 17 spelade matcher. Även om Valencia går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Levante vs Valencia i La Liga

 • Levante har inte vunnit 21 av 23 av deras senaste matcher
 • Levante har oavgjort i 6 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Levante gjorde inte mål i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna
 • Valencia har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • Valencia har inte förlorat de senaste 7 matcherna i rad
 • Valencia har vinst de senaste 3 matcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 7 av de senaste 8 matcherna Levante har spelat mot Valencia har båda lagen gjort mål
 • Levante har gjort mål i de senaste 9 matcherna mot Valencia i rad
 • Levante har inte vunnit 9 av de 11 senaste matcherna mot Valencia
 • I 8 av de senaste 10 Levantes hemmamatcher mot Valencia var antalet av mål under 3.5
 • Levante har inte förlorat 7 av de 8 senaste hemma matcherna mot Valencia

Form: Levante mot Valencia

Levante har problem att hitta bra resultat

Levante hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Levante har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Osasuna lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 0-0, tätt följt av en förlust mot Espanyol med 4-3. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 3-3 mot Alcoyano.
 

Valencia är svåra att bryta ner

Valencia hoppas att den goda formen håller i sig. Man har fyra raka segrar den senaste tiden och har besegrat Celta Vigo, Elche och senast blev det en 3-1 seger mot Arenteiro.
 

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Valencia är vårt val för en seger.

Levante vs Valencia Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 12 mars 2021, och Levante gick därifrån med en 1-0 seger. Levante tar sig an Valencia med 2-3-5 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. De senaste 10 matcherna mellan Levante och Valencia var över 2,5 mål ett vinnande spel 6 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng. Även om Levante inte kommer att ha en möjlighet att komma över Valencia i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Valencia, som nu ligger på 7 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jose Luis Morales. Han är toppskytt för Levante, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Valencia kommer att hoppas att Carlos Soler hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.