Liverpool vs Arsenal bästa odds och matchtips

Det är mer än 3 poäng på spel när Liverpool tar sig an Arsenal på Anfield i Premier League. Liverpool är placerade på plats 4 i Premier League med 22 poäng efter 11 spelade omgångar. The Gunners ligger på plats 5 i tabellen med 20 poäng efter 11 spelade matcher. Inför det kommande mötet kommande lördag i Premier League vill Arsenal avsluta dagen före The Reds i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Liverpool vs Arsenal i Premier League.

  • Liverpool är obesegrade de senaste 9 matcherna i rad hemma;
  • Liverpool nätade i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste 9 av 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Liverpools senaste 8 matcher i rad.
  • Arsenal har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Arsenal är obesegrade de senaste 8 matcherna i rad;
  • Arsenal är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Arsenal nätade i 7 av de senaste 9 matcher.

Form: Liverpool mot Arsenal

Liverpool fortsätter trumma på

The Reds hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Liverpool har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 2-2 match mot Brighton, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-0 vinst mot Atletico Madrid i Champion League. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 3-2 förlust mot West Ham i den senaste matchen.

Arsenal är i mycket bra form.

Arsenal verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Arsenal har gått på som tåget den senaste tiden med vinster mot Leeds (2-0), Leicester (2-0) och senast vann de med 1-0 mot Watford.

Även om The Reds är favorittippade av spelbolagen har de uppenbarligen varit lite medelmåttiga på sistone och Arsenal kommer att tro att de har goda chanser.

Liverpool vs Arsenal Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Liverpool och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-0. Liverpool går in i matchen mot Arsenal med 7-2-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I de föregående 10 matcherna mellan Liverpool och Arsenal kom över 2,5 mål upp 9 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Liverpool och Arsenal för närvarande i 2 poäng och en placering. Liverpool kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Gunners på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Arsenal är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Liverpool och Arsenal kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mohamed Salah. Han är toppskytt för The Reds, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 6  gånger i deras 6 senaste matcher. 

The Gunners kommer att hoppas att Emile Smith-Rowe hittar nätet igen. Han står på 4 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 mål på deras 6 senaste matcher.