Manchester City vs Everton bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Manchester City förbereder sig för att möta Everton i Premier League. Manchester City är placerade på plats 2 i Premier League med 23 poäng efter 11 spelade omgångar. The Toffees ligger på plats 11 i tabellen med 15 poäng efter 11 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Sky Blues. De skulle dock kunna skrälla mot Everton.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Everton i Premier League.

  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Manchester Citys senaste 6 av 8 matcher;
  • Manchester City nätade i 8 av de senaste 10 matcher.
  • Everton vann inte de senaste 5 matcherna i rad;
  • Everton vann inte de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Evertons senaste 4 av 6 matcher;
  • Everton släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.

Form: Manchester City mot Everton

Manchester City fortsätter trumma på

The Sky Blues hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Manchester City kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Crystal Palace fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Club Bruges med 4-1. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Manchester United i sin senaste match.

The Toffees fortsätter att se bleka ut

Stämningen i The Toffees är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Först förlorade man mot Watford med hela 5-2, innan man presterade något bättre i ytterligare en förlust mot Wolves. Senast lyckades man knipa en poäng i en 0-0 match mot Tottenham.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Everton här. Att välja Manchester City till odds 1.15 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Manchester City vs Everton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Citizens mot Everton var ett Premier League-möte så sent som 23 maj 2021 och vi såg då The Citizens ta en 5-0 vinst. Manchester City tar sig an Everton med 7-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I de senaste 10 matcherna mellan Manchester City och Everton var över 2,5 mål ett vinnande spel 7 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Everton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Manchester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu är nummer 2 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Riyad Mahrez. Han har gjort 4 mål den senaste tiden.

Everton kommer att hoppas att Andros Townsend hittar nätet igen. Han har gjort två mål de senaste 6 matcherna men har haft 4 matchers måltorka.