• Västerås SK har förlorade de senaste 3 matcherna, och totalt antal mål var under 1.5
  • Västerås SK har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Västerås SK har förlorade de senaste 3 matcherna i Allsvenskan, och totalt antal mål var under 1.5

Malmö FF vs Västerås SK H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Malmö FF ska spela mot Västerås SK. De senaste 3 Allsvenskan mötena mellan Malmö FF och Västerås SK slutade med över 2.5 mål.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Malmö FF’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 3.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Malmö FF vs Västerås SK Preview

Malmö FF form

Malmö FF njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 1-5 mot IFK Norrköping. De fortsatte med att slå Hammarby med 2-0, innan de även vann mot IFK Värnamo, 0-4. Malmö FF lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Allsvenskan, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. tolv mål och tre insläppta har laget med sig.

Västerås SK form

Västerås SK fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 1-0 av AIK, efter det vann Elfsborg med 0-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Halmstads BK, som vann med 0-1. Västerås SK tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Det blev noll oavgjord och en förluster, med ett insläppta och noll mål framåt.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Malmö FF tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Västerås SK vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade tre. Malmö FF känner sig nog optimistiska till att göra mål på lördag mot Västerås SK som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig fyra hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Malmö FF har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Västerås SK gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Malmö FF har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher. Västerås SK har misslyckats göra mål i 3 raka matcher. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Malmö FF och Västerås SK.

Eftersom Allsvenskan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Malmö FF och Västerås SK den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.