Tottenham vs Leeds bästa odds och matchtips

Tottenham verkar vara i god form när de tar emot Leeds i omgång 12 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Tottenham har för närvarande plats 9 i tabellen med 16 poäng efter 11 spelade matcher. Med 11 omgångar bakom sig har Leeds lyckats samla ihop 11 poäng och ligger på plats 15 i Premier League. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Tottenham. De skulle dock kunna skrälla mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Tottenham vs Leeds i Premier League.

  • Tottenham vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste 6 av 8 matcher;
  • Tottenham släppte in i 7 av de senaste 9 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Tottenhams senaste 2 av 4 matcher.
  • Leeds är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Leeds nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Leeds släppte in i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leedss senaste 5 av 7 matcher.

Form: Tottenham mot Leeds

Spurs hoppas på en nystart

Stämningen i Spurs är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det har varit både högt och lågt för Tottenham den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Manchester United fick de åka hem tomhänta med en 3-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-2-vinst mot Vitesse. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 0-0-match mot Everton.

Leeds är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Leeds eftersom de håller sin nivå. Under den senaste tiden har man förlorat mot Arsenal, följt av en skön vinst mot Norwich. Senast blev det 1-1 mot Leicester.

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att The Lilywhites kommer att få det första genombrottet.

Tottenham vs Leeds Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 8 maj 2021, och Leeds gick därifrån med en 3-1 seger. Tottenham tar sig an Leeds med 5-1-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 8 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Tottenham och Leeds blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Tottenham och Leeds för närvarande i 5 poäng och 6 placeringar. Tottenham kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Leeds på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Leeds är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Tottenham och Leeds kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Heung-Min Son. Han är toppskytt för Spurs, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Leeds kommer att hoppas att Raphinha hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde 4 mål i deras 6 senaste matcher.