Man City vs Man Utd: Bästa oddsen och matchtipsen

Man Utd hoppas kunna minska avståndet till Premier League-ledarna Man City, när de möts i denna mycket viktiga match på Etihad Stadium 17:30 6 mars Man City har för närvarande plats 1 i tabellen med 66 poäng efter 27 spelade matcher. Med 27 omgångar bakom sig har Man Utd lyckats samla ihop 47 poäng och ligger på plats 4 i Premier League. Man Utd kommer självklart att vilja vinna efter ett par oavgjorda matcher, men mot Man City kan en poäng fortfarande vara acceptabelt.

Våra tips

Statistik och fakta för Man City vs Man Utd i Premier League

 • Manchester City har gjort mål i de senaste 24 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 22 av 24 av deras senaste matcher
 • Manchester City har vunnit 14 av 16 av deras senaste matcher
 • Manchester City har släppt inte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Manchester United har inte förlorat 18 av 20 av deras senaste matcher
 • Manchester United har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • I 9 av de senaste 11 bortamatcherna Manchester United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Manchester United har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • Manchester United har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher
 • I 11 av de senaste 13 av Manchester Citys matcher mot Manchester United var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 4 av Manchester Citys matcher mot Manchester United var antalet mål under 2.5
 • Manchester City har inte vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Manchester United
 • Manchester City har släppt in i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna mot Manchester United
 • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Manchester City har spelat mot Manchester United har båda lagen gjort mål

Form: Man City mot Man Utd

Man City fortsätter trumma på

Man City hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Manchester City kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Tottenham fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Everton med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Peterborough i sin senaste match.

Man Utd hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Man Utd eftersom de håller sin nivå. Man Utd ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Leeds med 2-4 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Atletico Madrid. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Watford.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Man City ha goda chanser att vinna mot Man Utd.

Man City vs Man Utd Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Man City med sig 3 poäng därifrån i en 2-0-seger. Man City tar sig an Man Utd med 4-2-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Man City och Man Utd. Båda lagen gör mål var gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Man City och Man Utd ligger 19 poäng och 3 platser ifrån varandra för tillfället. Man City kommer säkert att försöka ta alla tre poängen på söndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Man Utd är outsider i den här sammandrabbningen kommer Man Utd definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Man City och Man Utd kommer att sluta.

Skytteligan

Raheem Sterling är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Man City kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Man Utd ställa hoppet till Bruno Fernandes att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.