Man Utd vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Man Utd tar sig an Tottenham för en spännande match i Premier League kommande lördag på Old Trafford. Man Utd är placerade på plats 5 i Premier League med 47 poäng efter 28 spelade omgångar. Tottenham ligger på plats 7 i tabellen med 45 poäng efter 28 spelade matcher. Man Utd går in i matchen mot Tottenham kommande lördag i hopp om att slå sina motståndare i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Man Utd vs Tottenham i Premier League

 • Manchester United har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Manchester United har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste matcher
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Manchester United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Manchester United har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Manchester United har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
 • Tottenham Hotspur har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Manchester United har gjort mål i 20 av de senaste 22 hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur
 • I 14 av de senaste 16 av Manchester Uniteds matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål under 3.5
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Manchester United har spelat mot Tottenham Hotspur har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 3 av Manchester Uniteds matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål över 2.5
 • Manchester United har vunnit 5 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur

Form: Man Utd mot Tottenham

Man Utd flyter med

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Man Utd eftersom de håller sin nivå. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Manchester United som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Atletico Madrid, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 0-0 mot Watford, innan det blev ett riktigt nederlag med en 4-1-förlust mot Manchester City.

Tottenham håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Tottenham de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Tottenham ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Leeds med siffrorna 0-4. Därefter blev det oavgjort efter en (0-0)-match mot Middlesbrough. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Everton med 5-0.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Man Utd vs Tottenham Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 30 oktober 2021, och Man Utd gick därifrån med en 3-0-seger. Man Utd tar sig an Tottenham med 5-1-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Man Utd och Tottenham har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 29 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Tottenham kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Man Utd som för närvarande ligger på plats nummer 5 med 47 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Bruno Fernandes. Han är toppskytt för Man Utd, för närvarande på 9 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Tottenham kommer att hoppas att Heung-Min Son hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher. Även Harry Kane har gjort många mål den senaste tiden, hela 5 stycken på de senaste sex matcherna.