Manchester City vs Burnley bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när The Citizens möter The Clarets för en match i Premier League kommande lördag. Manchester City befinner sig på plats nummer tre i Premier League med 14 poäng från sina första sju matcher. Elva poäng bakom dem och på plats nummer 18 hittar vi Burnley som spelat sju matcher. Manchester City går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot tre poäng

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City VS. Burnley

  • Manchester City är obesegrade de senaste sex matcherna i rad;
  • Manchester City är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Manchester City nätade i 15 av de senaste 17 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Manchester Citys senaste tre av fem matcher.
  • Burnley vann inte de senaste tio matcherna i rad;
  • Burnley vann inte de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Burnley släppte in i tio av de senaste tolv matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Burnleys senaste fyra av sex matcher.

Form: Manchester City mot Burnley

Svårslagna The Sky Blues

Manchester City har haft relativt bra resultat den senaste tiden och har plockat 14 av 18 möjlig apoäng. Efter vinsten mot Chelsea har det tyvärr gått lite sämre med en förlust mot PSG och oavgjort (2-2) mot Liverpool.

Burnley obesegrat i tre senaste matcherna

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Clarets eftersom de håller sin nivå. De tre senaste matcherna för Burnley tog en 4-1 vinst mot Rochdale följt av en 2-2 mot Leicester och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 0-0 mot Norwich.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Manchester City till odds 1.13 ser ut att vara det bästa alternativet kommande lördag.

Manchester City vs Burnley Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Clarets och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Manchester City har vunnit 90% , medan The Clarets aldrig har vunnit mot City. De senaste resultaten ser ut så här: 9-1-0. Den senaste tio matcher mellan Manchester City och Burnley var över 2,5 mål ett vinnande spel sju gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna fyra gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen elva poäng. Även om Burnley inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Manchester City i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka klättra mot toppen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

När vi tittar på tabellen över spelare med flest mål för respektive lag i de senaste 6 matcherna kan vi se några intressanta namn, bland annat Riyad Mahrez som sticker ut från The Citizens och Jay Rodriguez som spelar för gästerna. Det förväntas att de nämnda målskyttarna kan slå till igen för sina lag i den kommande matchen kommande lördag.