Manchester City vs Chelsea bästa odds och matchtips

The Blues hoppas kunna minska avståndet till Premier League -ledarna The Citizens, när de möts i denna mycket viktiga match på Etihad Stadium 13:30 15 januari. Som nummer 1 har Manchester City lyckats skrapa ihop 53 poäng efter 21 spelade matcher. Med 43 poäng har Chelsea efter 21 matcher placerat sig på plats plats 2 i Premier League. Även om Chelsea går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Chelsea i Premier League

 • Manchester City har vann 14 av 15 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 15 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 14 av 15 av deras senaste matcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har inte förlorat 23 av 24 av deras senaste matcher
 • Chelsea har gjort mål i 23 av de senaste 24 matcherna
 • Chelsea har vann de senaste 3 matcherna i rad
 • Manchester City har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna mot Chelsea
 • I 10 av de senaste 12 av Manchester Citys hemmamatcher mot Chelsea var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 6 av Manchester Citys matcher mot Chelsea var antalet mål över 2.5
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Manchester City har spelat mot Chelsea har båda lagen gjort mål
 • Manchester City vann 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Chelsea

Form: Manchester City mot Chelsea

The Citizens jagar rekord

The Sky Blues fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Manchester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-1-vinst mot Brentford. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Arsenal med 1-2 innan de i förra matchen besegrade Swindon med 1-4.

Chelsea är svåra att bryta ner

Chelsea hoppas att den goda formen håller i sig. Likt Manchester kommer man till matchen med tre raka segrar i ryggen mot Tottenham, Chesterfield och återigen Tottenham.

Eftersom The Sky Blues både är oddsmakarnas favorit till odds 1.73 och har starkare prestationer på sistone än vad The Blues har visat upp, verkar Manchester City vara det naturliga valet.

Manchester City vs Chelsea Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog The Sky Blues med sig 3 poäng därifrån i en 1-0-seger. Manchester City tar sig an Chelsea med 6-0-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Manchester City och Chelsea har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Chelsea inte kommer att ha någon att ta sig förbi Manchester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu är nummer 1 med 53 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Raheem Sterling är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Manchester City kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Blues ställa hoppet till Jorginho att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.