Roma vs Cagliari bästa odds och matchtips

Roma är favorittippade kommande söndag mot Cagliari i Serie A. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Stadio Olimpico, Rome. Efter 21 spelade matcher är Roma rankade som nummer 7 i Serie A med 32 poäng. Det ger en skillnad på 19 poäng till Cagliari, som ligger på plats 18 i tabellen med 13 poäng. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Roma. De skulle dock kunna skrälla mot Cagliari.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Cagliari i Serie A

 • Roma gjorde mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
 • I de senaste 4 matcherna i rad Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Roma har släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Roma har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Cagliari har släppt in i 22 av de senaste 23 matcherna
 • Cagliari har inte vunnit 11 av 12 av deras senaste bortamatcher
 • Cagliari har inte gjort mål i 6 av de senaste 8 bortamatcherna
 • Roma gjorde mål i 29 av de senaste 30 matcherna mot Cagliari
 • Roma har inte förlorat 14 av de 15 senaste matcherna mot Cagliari
 • I de senaste 5 matcherna i rad Roma har spelat mot Cagliari har båda lagen gjort mål
 • I 9 av de senaste 11 Romas hemmamatcher mot Cagliari var antalet av mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 7 Romas matcher mot Cagliari var antalet av mål över 2.5

Form: Roma mot Cagliari

Roma hoppas kunna utöka poängen

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Roma de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Bara ett enda poäng har Roma lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Sampdoria, innan de blev besegrade av AC Milan med 3-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Juventus vann med 4-3.

Cagliari njuter av en stabil insats.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Cagliari som hållit sin nivå. Cagliari lyckades bryta en negativ trend med två raka förluster mot Udinese och Juventus i sin senaste match, där man besegrade Sampdoria med 2-1.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Roma till odds 1.40 ser ut att vara det bästa alternativet på söndag.

Roma vs Cagliari Matchhistorik

I senaste mötet mellan Roma och Cagliari lyckades Roma ta en knapp 2-1-vinst. Roma har vunnit 70%, medan Cagliari har vunnit 10% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 7-2-1. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Roma och Cagliari blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Roma och Cagliari för närvarande i 19 poäng och 11 placeringar. Roma kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Cagliari på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Cagliari är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Roma och Cagliari kommer att sluta.

Skytteligan

Tammy Abraham är en av spelarna i Roma som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 4 mål denna säsong. Cagliari ställer hoppet till Alessandro Deiola som har gjort två mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.