Manchester City vs Leeds bästa odds och matchtips

Ligaledarna Manchester City kommer gå in för att öka sin ledning till Leeds, när de möter varandra på Etihad Stadium on 21:00 14:e december. Efter 16 spelade matcher är The Sky Blues rankade som nummer 1 i Premier League med 38 poäng. Det ger en skillnad på 22 poäng till Leeds, som ligger på plats 15 i tabellen med 16 poäng. Leeds siktar på att utöka ledningen mot Manchester City i Premier League, när paret möter varandra på tisdag.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Leeds i Premier League

 • Manchester City har vinst 13 av 15 av deras senaste hemma matcher
 • Manchester City har inte fölorat 14 av 15 av deras senaste hemma matcher
 • Manchester City har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds har släppte in i 16 av de senaste 17 borta matcherna
 • Leeds har inte vunnit 14 av 16 av deras senaste borta matcher
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Leeds har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
 • I de senaste 5 matcherna i rad Manchester City har spelat mot Leeds har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 6 Manchester Citys matcher mot Leeds var antalet av mål under 3.5
 • Manchester City har släppte in i de senaste 8 matcherna mot Leeds i rad
 • I 6 av de senaste 8 Manchester Citys matcher mot Leeds var antalet av mål över 2.5
 • Manchester City har inte vunnit 6 av de 7 senaste matcherna mot Leeds

Form: Manchester City mot Leeds

Starka Manchester City

The Sky Blues hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Manchester City är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Watford med 3-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-1 mot RB Leipzig, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot Wolves.

Leeds fortsätter att se bleka ut

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man har haft blandade resultat den senaste tiden med en vinst mot Crystal Palace, följt av oavgjort mot Brentford. Senast blev det förlust mot Chelsea med 3-2, en nedåtgående trend med andra ord.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Leeds här. Att välja The Citizens till odds 1.14 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Manchester City vs Leeds Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Leeds och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Manchester City har vunnit 25%, medan Leeds har vunnit 50% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-2-4. 6 gånger i den senaste 8 matcher mellan Manchester City och Leeds blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 22 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha någon att ta sig förbi Manchester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu är nummer 1 med 38 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Bernardo Silva. Han är toppskytt för The Citizens, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Leeds kommer att hoppas att Raphinha hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.