Manchester City vs Tottenham bästa odds och matchtips

Ligaledarna Manchester City kommer gå in för att öka sin ledning till Spurs, när de möter varandra på Etihad Stadium on 18:30 19:e februari. Manchester City njuter av utsikten från toppen av tabellen med 63 poäng efter sina första 25 matcher. Manchester City ligger på plats 8 i Premier League med 36 poäng efter 22 omgångar. The Sky Blues går in i matchen mot Tottenham kommande lördag i hopp om att slå sina motståndare i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Tottenham i Premier League

 • Manchester City har vunnit de senaste 10 hemmamatcherna i rad
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 20 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat de senaste 12 matcherna i rad
 • Tottenham Hotspur har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Tottenham Hotspur har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Tottenham Hotspur har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 11 hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur i rad
 • I 9 av de senaste 10 av Manchester Citys hemmamatcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål över 2.5
 • Manchester City har inte förlorat 10 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur
 • I 6 av de senaste 7 av Manchester Citys matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Manchester City har spelat mot Tottenham Hotspur har båda lagen gjort mål

Form: Manchester City mot Tottenham

The Citizens är i mycket bra form

Manchester City verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Manchester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-0-vinst mot Brentford. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Norwich med 0-4 innan de i förra matchen besegrade Sporting CP med 0-5.

Tottenham hoppas få stopp på lidandet

Tottenham hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Tottenham har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 3-1 mot Brighton. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-3 mot Southampton, och lyckades inte heller plocka poäng i en 0-2-förlust mot Wolves.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Tottenham här. Att välja The Sky Blues till odds 1.30 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Manchester City vs Tottenham Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Manchester City och The Lilywhites var en jämn tillställning där Tottenham lyckades hitta en liten 1-0-seger. Manchester City tar sig an Tottenham med 5-2-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Manchester City och Tottenham. Båda lagen gör mål var ut 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 27 poäng. Även om Tottenham inte kommer att ha någon att ta sig förbi Manchester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu är nummer 1 med 63 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raheem Sterling. Han är toppskytt för Manchester City, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher.

The Lilywhites kommer att hoppas att Heung-Min Son hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.