Manchester United vs Arsenal bästa odds och matchtips

Både Manchester United och Arsenal satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på torsdag. Manchester United ligger på plats 8 i Premier League med 18 poäng efter att ha spelat 13 matcher. Avståndet till Arsenal är 5 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 5 i tabellen efter 13 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Manchester United. De skulle dock kunna skrälla mot Arsenal.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester United vs Arsenal i Premier League

  • Manchester United vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Manchester United vann inte de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Manchester United släppte in i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Manchester United släppte in de senaste 11 matcherna i rad hemma.
  • Arsenal har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Arsenal nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Arsenals senaste 3 av 5 matcher.

Form: Manchester United mot Arsenal

Manchester United är inne i ett bra flow

Stämningen i Manchester United är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det har varit både högt och lågt för Manchester United den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Watford fick de åka hem tomhänta med en 4-1 förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 2-0-vinst mot Villarreal. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1 match mot Chelsea.

The Gunners är i mycket bra form.

Arsenal fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Man har endast en enda förlust på de senaste sex matcherna, vilket var ett jobbigt nederlag med 4-0 mot Liverpool. Innan dess besegrade man Watford och senast blev det 2-0 mot Newcastle.

Manchester United är oddsmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett bra val att satsa på outsidern Arsenal till odds 3.60.

Manchester United vs Arsenal Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 30 januari 2021. The Red Devils har vunnit 20%, medan Arsenal har vunnit 40% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-4-4. De senaste 10 matcherna mellan Manchester United och Arsenal var över 2,5 mål ett vinnande spel 3 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Manchester United inte kommer att ha en möjlighet att komma över Arsenal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu ligger på 5 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande torsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Cristiano Ronaldo Han är toppskytt för The Red Devils och har gjort 4 mål på de senaste 6 matcherna.

The Gunners kommer att hoppas att Emile Smith-Rowe hittar nätet igen. Han står på 4 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.