Manchester United vs Burnley bästa odds och matchtips

Manchester United är favorittippade kommande torsdag mot The Clarets i Premier League. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Old Trafford. Manchester United ligger på plats 7 i Premier League med 28 poäng efter att ha spelat 17 matcher. Avståndet till Burnley är 17 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 18 i tabellen efter 15 omgångar. The Red Devils går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester United vs Burnley i Premier League

 • Manchester United har släppt in i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
 • Manchester United har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
 • Manchester United har inte förlorat de senaste 7 matcherna i rad
 • Burnley har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Burnley har oavgjort 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Manchester United har inte förlorat 12 av de 13 senaste matcherna mot Burnley
 • Manchester United har gjort mål i 8 av de senaste 9 matcherna mot Burnley
 • Manchester United har vinst 5 av de 7 senaste matcherna mot Burnley
 • I 5 av de senaste 7 Manchester Uniteds hemmamatcher mot Burnley var antalet av mål över 2.5
 • I 5 av de senaste 7 Manchester Uniteds matcher mot Burnley var antalet av mål under 2.5

Form: Manchester United mot Burnley

Svårslagna Manchester United

Manchester United hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Manchester United kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 1-1 mot BSC Young Boys. Efter det besegrade de Norwich med 1-0, och fick sedan dela på poängen i mötet med Newcastle som slutade 1-1.
 

Det är lite problematiskt för Burnley

Stämningen i The Clarets är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Burnley står utan vinst de senaste fem matcherna men har bara förlorat en. Det var mot Newcastle och innan dess blev det 0-0 mot Wolves. Senast blev det ytterligare en mållös match mot West Ham.
 

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från The Clarets är det självklart att satsa på Manchester United till odds 1.40.

Manchester United vs Burnley Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Red Devils mot Burnley var ett Premier League-möte så sent som 18 april 2021 och vi såg då Manchester United ta en 3-1 vinst. Manchester United tar sig an Burnley med 6-3-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan Manchester United och Burnley blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Manchester United och Burnley för närvarande i 17 poäng och 11 placeringar. Manchester United kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Burnley på torsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Clarets är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Manchester United och Burnley kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Cristiano Ronaldo. Han är toppskytt för Manchester United, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Burnley kommer att hoppas att Maxwel Cornet hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.