Manchester United vs Manchester City bästa odds och matchtips

Både Manchester United och Manchester City satsar på att befästa sin position i tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande lördag. På plats fem i Premier League ligger just nu Manchester United som samlat ihop 17 poäng efter deras tio spelade matcher. Med 20 poäng befinner sig Manchester City på plats tre efter tio spelade matcher. Två förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Manchester United. De skulle dock kunna skrälla mot The Citizens.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester United vs Manchester City i Premier League.

  • Manchester United vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Manchester United nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Manchester United släppte in i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Manchester Uniteds senaste fem av sju matcher.
  • Manchester City är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Manchester Citys senaste fem av sju matcher;
  • Manchester City nätade i sju av de senaste nio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Manchester Citys senaste två av fyra matcher.

Form: Manchester United mot Manchester City

The Red Devils letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Manchester United som hållit sin nivå. Det har varit både högt och lågt för Manchester United den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Liverpool fick de åka hem tomhänta med en 5-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-0-vinst mot Tottenham. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 2-2-match mot Atalanta.

Manchester City håller målet i sikte.

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av The Sky Blues de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man har spelat ganska stabilt och har den senaste tiden fått 0-0 mot West Ham, följt av en snöplig 2-0 förlust mot Crystal Palace. Senast revanscherade man sig dock mot Club Brügge i Champions League.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Manchester City är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.76.

Manchester United vs Manchester City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Manchester United och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 2-0. Manchester United går in i matchen mot Manchester City med 4-2-4 i bagaget från deras senaste tio matcher i Premier League. Fem gånger i den senaste 10 matcher mellan Manchester United och Manchester City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Manchester United och Manchester City för närvarande i tre poäng och två placeringar. The Citizens kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Manchester United kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Manchester United är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Manchester United och Manchester City kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Phil Foden när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag The Sky Blues. Hans säsongssaldo är tre mål just nu. 

Med fem mål på de sex senaste matcherna för The Red Devils är Cristiano Ronaldo spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.