Mjällby vs Elfsborg bästa odds och match tips

Både Mjällby och Elfsborg verkar vara i bra form när de tar emot varandra i omgång 21 av Allsvenskan. Som nummer 14 har Mjällby lyckats skrapa ihop 17 poäng efter 19 matcher. Med 36 poäng har Elfsborg efter 19 möten placerat sig på plats nummer 3 i Allsvenskan. Alltför många oavgjorda matcher på senare tid har stoppat Mjällby. Deras kommande match mot Elfsborg kan vara ett bra tillfälle att återgå till att vinna en match istället.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby VS. Elfsborg.

  • Mjällby är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad;
  • Mjällby vann inte de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste 8 av 10 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste 8 hemma matcher i rad.
  • Elfsborg nätade i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste 7 av 9 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Elfsborgs senaste 3 av 5 matcher;
  • Elfsborg nätade de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan.

Form: Mjällby mot Elfsborg

Mjällby njuter av att vara i en stabil situation men de kan visa mycker mer.

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för Mjällby eftersom de har mer eller mindre hållit sin nivå. I de tre senaste matcherna för Mjällby tog de en 2-0 vinst mot Degerfors och sen blev det 0-0 mot AIK. Den senaste matchen var 0-0 mot Häcken.

Elfsborg fortsätter med bra resultat.

Elfsborg hoppas fortsätta sin starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för Elfsborg tog de en 3-0 vinst mot Kalmar FF och sen blev det 4-2 vinst mot Häcken. Den senaste matchen var 3-1 förlust mot Östersund.

Det ser ut som en jämn match, men Elfsborg verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Mjällbys.

Mjällby VS. Elfsborg Matchhistorik

I senaste mötet mellan Mjällby och Elfsborg var det en tillknäpp tillställning och Mjällby lyckades komma hem med en 1-0 seger. Mjällby har vunnit 20% procent, medan Elfsborg har vunnit 50% procent av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-3-5. Den senaste 10 matcher mellan Mjällby och Elfsborg var över 2,5 mål ett vinnande spel 7 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha en möjlighet att komma över Elfsborg någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elfsborg, som nu ligger på plats nummer 3 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Kadir Hodzic. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Elfsborg kommer att hoppas att Per Frick hittar nätet igen. Han står på 6 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.