Portugal vs Schweiz – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

På Lusail Stadium kommer Portugal ta emot Schweiz i den sista åttondelsfinalen. Två lag som imponerat i gruppen och vi tror på en välspelad match.

När allt stämmer för Portugal ser vi dom som en titelutmanare. Det finns otroligt mycket kvalite samt en Cristiano Ronaldo som hittat formen. Schweiz har visat lite frågetecken i försvarsspelet och det måste höjas rejält för att inte bli straffade i denna match.

Vi tycker att oddset är tillräckligt bra på portugiserna och väljer en syn där.

Våra tips

Statistik och fakta för Portugal vs Schweiz i VM

 • Portugal har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Portugal har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • Portugal har vunnit 3 av sina senaste 4 matcher
 • I 3 av Portugals senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
 • Portugal har inte förlorat 3 av sina senaste 4 matcher
 • I 10 av Schweizs senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Schweiz har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Schweiz har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • I 3 av Schweizs senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Schweiz har inte förlorat 5 av sina senaste 7 matcher
   

Portugal vs Schweiz Preview

Portugal form

Portugal är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Ghana med 3-2, innan det blev det seger mot Uruguay med 2-0. Segersviten tog slut senast mot Sydkorea, som vann med 2-1 Portugal kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher. Portugal gjorde 2.1 mål i snitt i sina senaste tio matcher, med andra ord 21 mål totalt. De släppte in sju, vilket är ett snitt på 0.7 och höll nollan fem gånger.

Schweiz form

Resultaten har varit upp och ner för Schweiz, som vann mot Kamerun med 1-0. Det följdes upp med en tung förlust med 1-0 mot Brasilien och nu senast en 2-3-vinst mot Serbien. Schweiz tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade noll på vägen. Man fick utstå fem förluster under den här tiden.

Portugal tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Schweiz vann fem av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort noll och förlorade fem.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Portugal’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.1 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Schweiz spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde ett mål i snitt under den här tiden.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste sex matcherna mellan lagen. Portugal gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan Schweiz snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Portugal har gjort mål först i imponerande nio matcherna av senaste tio på hemmaplan. Schweiz gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Portugal kunde vinna fem av sina matcher utan att släppa in mål. Statistik värd att ha med sig när man ska lägga ett spel, beroende på sin strategi.

Det räcker att kolla på Bruno Fernandes, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade fem gånger på slutet för Portugal i VM, medan Breel Embolo lyckades göra fyra mål på de sex senaste för Schweiz i samma turnering. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.