Newcastle vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Newcastle gör sig redo för striden mot Aston Villa vid St James’ Park på söndag, en match i omgång 25 av Premier League. The Magpies har för närvarande plats 17 i tabellen med 18 poäng efter 22 spelade matcher. Med 22 omgångar bakom sig har Aston Villa lyckats samla ihop 27 poäng och ligger på plats 11 i Premier League. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Newcastle. De skulle dock kunna skrälla mot Aston Villa.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Aston Villa i Premier League

 • Newcastle har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • Newcastle har inte vunnit 12 av 14 av deras senaste hemmamatcher
 • Newcastle har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Newcastle har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Newcastle har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Aston Villa har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • I de senaste 16 av Newcastles matcher mot Aston Villa var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 10 av Newcastles matcher mot Aston Villa var antalet mål under 2.5
 • Newcastle har inte förlorat de senaste 12 hemmamatcherna mot Aston Villa i rad
 • Newcastle har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Aston Villa
 • Newcastle har inte vunnit de senaste 7 matcherna mot Aston Villa i rad

Form: Newcastle mot Aston Villa

The Magpies letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av The Magpies de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Newcastle ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Watford, innan de besegrade Leeds med 1-0 och sedan Everton med 3-1.

Aston Villa hoppas på en nystart

Aston Villa hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Aston Villa kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 2-2 mot Manchester United. Efter det besegrade de Everton med 0-1, och fick sedan dela på poängen i mötet med Leeds som slutade 3-3.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Newcastle det bästa valet här till odds 2.67.

Newcastle vs Aston Villa Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Aston Villa och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Newcastle går in i matchen mot Aston Villa med 2-5-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Newcastle och Aston Villa har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha en möjlighet att komma över Aston Villa i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Aston Villa, som nu ligger på 11 med 27 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på JJacob Ramsay när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag The Villans.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för The Magpies är Alan Saint-Maximin spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.