Norwich vs Manchester City bästa odds och matchtips

Ligaledarna The Citizens kommer gå in för att öka sin ledning till Norwich, när de möter varandra på Carrow Road on 18:30 12:e februari. Norwich befinner sig på plats nummer 18 i Premier League med 17 poäng från sina första 23 matcher. 43 poäng bakom dem och på plats nummer 1 hittar vi The Sky Blues som spelat 23 matcher. Norwich ligger tvåsiffrigt efter Manchester City i tabellen, men att slå ligaledarna i Premier League är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Norwich vs Manchester City i Premier League

 • Norwich har inte vunnit 10 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Norwich har släppt in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • Norwich har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Norwich har gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
 • Norwich har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 19 matcherna i rad
 • Manchester City har vunnit 17 av 19 av deras senaste matcher
 • Manchester City har inte förlorat de senaste 11 matcherna i rad
 • I 6 av de senaste 8 bortamatcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 10 av de senaste 12 av Norwichs matcher mot Manchester City var antalet mål över 2.5
 • I de senaste 3 av Norwichs matcher mot Manchester City var antalet mål över 4.5
 • Norwich har inte vunnit 11 av de 13 senaste matcherna mot Manchester City
 • Norwich har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna mot Manchester City
 • I de senaste 3 av Norwichs matcher mot Manchester City var antalet mål över 3.5

Form: Norwich mot Manchester City

Norwich är svåra att bryta ner

Norwich fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Norwich ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 3-0 och 1-0 mot Watford respektive Wolves. Vinstsviten stoppades dock sedan av Crystal Palace, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

The Citizens är i mycket bra form

The Citizens verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Manchester City ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Southampton, innan de besegrade Fulham med 4-1 och sedan Brentford med 2-0.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Manchester City till odds 1.18 ser ut att vara det bästa alternativet på lördag.

Norwich vs Manchester City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Manchester City och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 5-0. Norwich tar sig an Manchester City med 2-2-6 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 8 gånger i den senaste 10 matcher mellan Norwich och Manchester City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Norwich och Manchester City ligger 43 poäng och 17 platser ifrån varandra för tillfället. The Citizens kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Norwich är outsider i den här sammandrabbningen kommer Norwich definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Norwich och Manchester City kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Teemu Pukki. Han är toppskytt för Norwich, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Manchester City kommer att hoppas att Riyad Marez hittar nätet igen. Han har gjort sex mål på de senaste sex matcherna.