Newcastle vs Manchester City bästa odds och matchtips

Ligaledarna Manchester City kommer gå in för att öka sin ledning till The Magpies, när de möter varandra på St James’ Park on 15:00 19:e december. På plats nummer 19 i Premier League har Newcastle spelat ihop 10 poäng efter 17 matcher. Med 41 poäng befinner sig The Sky Blues på plats 1 i tabellen med 17 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Newcastle. De skulle dock kunna skrälla mot Manchester City.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Manchester City i Premier League

 • Newcastle har inte vunnit 17 av 18 av deras senaste matcher
 • Newcastle har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
 • Newcastle har släppte in i 17 av de senaste 18 matcherna
 • Manchester City har vunnit 9 av 10 av deras senaste matcher
 • I 7 av de senaste 8 bortamatcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Manchester City har inte förlorat 9 av 10 av deras senaste matcher
 • Manchester City har släppte in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Newcastle har släppte in i de senaste 25 matcherna mot Manchester City i rad
 • Newcastle har inte vunnit 26 av de 27 senaste matcherna mot Manchester City
 • I 6 av de senaste 7 Newcastles matcher mot Manchester City var antalet av mål över 2.5
 • I 23 av de senaste 24 Newcastles matcher mot Manchester City var antalet av mål över 1.5
 • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Newcastle har spelat mot Manchester City har båda lagen gjort mål

Form: Newcastle mot Manchester City

The Magpies fortsätter att se bleka ut

Newcastle hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Newcastle har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-0 mot Burnley. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 4-0 mot Leicester, och lyckades inte heller plocka poäng i en 3-1-förlust mot Liverpool.

The Citizens fortsätter att plocka poäng

The Sky Blues hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man är obesegrad den senaste tiden i ligan men förlorade i Champions League mot RB Leipzig. Efter det besegrade man Wolves med 1-0 följt av en total förnedring av Leeds med hela 7-0.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Newcastle här. Att välja The Citizens till odds 1.17 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Newcastle vs Manchester City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Citizens och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-3. Newcastle har vunnit 10%, medan The Sky Blues har vunnit 70% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-2-7. 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Newcastle och Manchester City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Newcastle och Manchester City ligger 31 poäng och 18 platser ifrån varandra för tillfället. Manchester City kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande söndag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att The Magpies är outsider i den här sammandrabbningen kommer The Magpies definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Newcastle och Manchester City kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Bernardo Silva när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Manchester City. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för The Magpies är Callum Wilson spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.