Sevilla vs Atletico Madrid bästa odds och matchtips

När båda lagen som siktar på en plats bland topp 4 står viktiga poäng på spel när Sevilla tar emot Atletico Madrid på på Estadio R. Sanchez Pizjuan klockan 21:00 18:e december. Efter 16 spelade matcher är Sevilla rankade som nummer 2 i La Liga med 34 poäng. Det ger en skillnad på 5 poäng till Atletico Madrid, som ligger på plats 4 i tabellen med 29 poäng. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Sevilla. De skulle dock kunna skrälla mot Atletico Madrid.

Våra tips

Statistik och fakta för Sevilla vs Atletico Madrid i La Liga

  • Sevilla har gjort mål i 27 av de senaste 29 hemma matcherna
  • Sevilla har inte förlorat 17 av 19 av deras senaste hemmamatcher
  • Sevilla har vinst 6 av 8 av deras senaste hemmamatcher
  • Atletico Madrid har släppte in i de senaste 17 bortamatcherna i rad
  • I 5 av de senaste 7 borta matcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Sevilla har inte vunnit 19 av de 21 senaste matcherna mot Atletico Madrid
  • I 8 av de senaste 10 Sevillas hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av de senaste 7 matcherna Sevilla har spelat mot Atletico Madrid har båda lagen gjort mål
  • Sevilla har släppte in i 8 av de senaste 9 matcherna mot Atletico Madrid
  • I de senaste 3 Sevillas hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet av mål under 2.5

Form: Sevilla mot Atletico Madrid

Sevilla är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Sevilla eftersom de håller sin nivå. Det har varit både högt och lågt för Sevilla den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Salzburg fick de åka hem tomhänta med en 1-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 1-0-vinst mot Athletic Bilbao. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot CE Andratx.

Atletico Madrid håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Atletico Madrid de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man har bara mäktat med en seger den senaste tiden, en 3-1 vinst mot Porto. Innan dess förlorade man mot Mallorca och senast blev det återigen torsk mot superlaget Real Madrid.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Sevilla vs Atletico Madrid Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Sevilla mot Atletico Madrid var ett La Liga-möte så sent som 4 april 2021 och vi såg då Sevilla ta en 1-0-vinst. Sevilla har vunnit 20%, medan Atletico Madrid har vunnit 40% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-4-4. De senaste 10 matcherna mellan Sevilla och Atletico Madrid var över 2,5 mål ett vinnande spel 3 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Atletico Madrid inte kommer att ha någon att ta sig förbi Sevilla i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Sevilla, som nu är nummer 2 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Lucas Ocampos är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Sevilla kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Atletico Madrid ställa hoppet till Antoine Griezmann att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.