Newcastle vs Norwich bästa odds och matchtips

Newcastle drar fördel av hemmaplan när Norwich gästar i Premier League på tisdag. Newcastle är placerade på plats 20 i Premier League med 6 poäng efter 13 spelade omgångar. Norwich ligger på plats 19 i tabellen med 9 poäng efter 13 spelade matcher. Även om Norwich går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Norwich i Premier League.

  • Newcastle vann inte de senaste 13 matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Newcastle släppte in i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Newcastle släppte in de senaste 13 matcherna i rad.
  • Norwich är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Norwichs senaste 4 av 6 matcher;
  • Norwich släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: Newcastle mot Norwich

Newcastle har stora problem

Newcastle tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Newcastle som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Brighton, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna matchen slutade 3-3 mot Brentford, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-0-förlust mot Arsenal.

Norwich ser starka ut

Norwich hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man kommer till matchen med tre raka matcher utan förlust där man besegrat Brentford och Southampton innan man fick nöja sig med ett oavgjort resultat mot Wolves senast.

Newcastle är oddsmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett bra val att satsa på outsidern Norwich till odds 3.80.

Newcastle vs Norwich Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 1 februari 2020. The Magpies har vunnit 40%, medan Norwich har vunnit 30% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-3-3. 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Newcastle och Norwich blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 14 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Newcastle kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Norwich som för närvarande ligger på plats nummer 19 med 9 poäng i den kommande matchen på tisdag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Callum Wilson. Han är toppskytt för The Magpies, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

Norwich kommer att hoppas att Teemu Pukki hittar nätet igen. Han står på 4 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.