Newcastle vs Tottenham bästa odds och matchtips

Newcastle möter Tottenham på St James’ Park på söndag i Premier League. Newcastle har för närvarande plats 19 i tabellen med tre poäng efter 7 spelade matcher. Med 7 omgångar bakom sig har The Lilywhites lyckats samla ihop tolv poäng och ligger på plats åtta i Premier League. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Magpies. De skulle dock kunna skrälla mot Spurs.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Tottenham

  • Newcastle vann inte de senaste sju matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Newcastle nätade i 14 av de senaste 16 matcherna;
  • Newcastle släppte in de senaste sju matcherna i rad.
  • Tottenham nätade i 20 av de senaste 22 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste fyra matcher i rad;
  • Tottenham släppte in i fyra av de senaste sex matcherna.

Form: Newcastle mot Tottenham

The Magpies har problem att hitta bra resultat

Stämningen i Newcastle är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Newcastle som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Leeds, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat, 1-1 mot Watford, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-1-förlust mot Wolves.

Tottenham flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Spurs. De tre senaste matcherna för Tottenham förlorade man med 3-1 mot Arsenal följt av en 5-1 vinst mot Mura och slutligen, i den senaste matchen, blev det en 2-1 vinst mot Aston Villa.

Det ser ut som en jämn match, men Tottenham verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Newcastles.

Newcastle vs Tottenham Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 4 april 2021. Newcastle har vunnit 30% , medan Tottenham har vunnit 50% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-5. Fem gånger i den senaste tio matcherna mellan Newcastle och Tottenham blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen nio poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha en möjlighet att komma över Tottenham i ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget göra att för att föröska lämna bottenstriden. Tottenham, som nu ligger på en åttondeplats med tolv poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen och kan vid en vinst klättra hela vägen till en andraplats. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Allan Saint-Maximin. Han är toppskytt för Newcastle, för närvarande på två mål under hela säsongen. Han står dock utan mål på de två senaste matcherna.

The Lilywhites kommer att hoppas att Heung-Min Son och Harry Kane hittar nätet igen. De båda har gjort två mål på de senaste sex matcherna men inte hittat nätet på senaste tiden.