Sverige vs Kosovo bästa odds och matchtips

Sverige tar sig an Kosovo för en spännande VM-kvalmatch på lördag på Friends Arena. Medans Sverige kommer till matchen rankade som 18 i FIFAs världsrankning, medan motståndarna Kosovo går in i tävlingen med en rankning av 109.

Statistik och fakta för Sverige vs Kosovo

Sverige

  • Sverige har vunnit i nio av de senaste tio matcherna hemma;
  • Sverige nätade i nio av de senaste elva matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Sveriges senaste tre matcher i rad.

Kosovo

  • Kosovo har förlorat i fem av de senaste sex matcher på bortaplan;
  • Kosovo släppte in i 14 av de senaste 15 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Kosovos senaste sju av nio matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Kosovos senaste tre matcher i rad.

Sverige vs Kosovo statistik och analys

Sverige har aldrig riktigt ansetts vara ett målfarligt lag. Sverige har nämligen bara lyckats näta 13 gånger i deras tio senaste landskamper, vilket ger ett målsnitt på bara 1.3 mål per match. Den ljusa sidan är att man också bara släppt in sju mål, vilket är ett mycket bra snitt på endast 0.7 insläppta per match. Man har alltså hållit nollan i sex av dessa matcher.

När det kommer till att göra mål är inte Kosovo det roligaste laget att titta på. Kosovo gjorde endast fyra mål i deras senaste sju landskamper vilket ger ett lågt snitt på bara 0.4 mål per match. De släppte in 19 mål vilket blir ett snitt på 1.9 per match, och man lyckas endast hålla nollan i en av dessa matcher.

Form: Sverige mot Kosovo

Sverige fortsätter att plocka poäng

Sverige hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I sina tre senaste matcher vann Sverige först mot Spanien med 2-1 innan segertåget fortsatte mot Uzbekistan som gav slutresultatet 2-1. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Grekland med 2-1.

Kosovo hoppas kunna utöka poängen

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Kosovo. I de tre senaste matcherna för Kosovo gick det så här: En 1-0 vinst mot Georgien och sen blev det en 1-1 mot Grekland. Den senaste matchen blev en 2-0 förlust mot Spanien.

Sverige VS. Kosovo Matchhistorik

När dessa två lagen senast spelade match mot varandra vann Sverige och tog hem 3 poäng efter resultatet som blev 0-3.

Sverige går in i matchen mot Kosovo med 2-0-0 i bagaget från deras senaste matcher i VM-kvalet.

Skytteligan

Det är svårt att se förbi Emil Forsberg när man letar efter målgörare i Sverige. Emil Forsberg lyckades hitta nätet fyra gånger på de senaste sex matcherna för Sverige. Han har dock haft måltorka på tre matcher och då har spelare som Viktor Claesson, Robin Quaidson och Isaac Kiese Thelin hittat nätet istället.

Det är svårt att inte lägga märke till Vedat Muriqi när man letar efter potentiella målgörare för Kosovo. Han har gjort två mål på Kosovos senaste sex matcher.