Norwich vs Arsenal bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Arsenal möter Norwich för en match i Premier League på söndag. Norwich är placerade på plats 20 i Premier League med 10 poäng efter 17 spelade omgångar. The Gunners ligger på plats 4 i tabellen med 32 poäng efter 17 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Norwich. De skulle dock kunna skrälla mot Arsenal.

Våra tips

Statistik och fakta för Norwich vs Arsenal i Premier League

 • Norwich har inte vunnit 14 av 16 av deras senaste matcher
 • Norwich har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Norwich har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Norwich har gjorde inga mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Arsenal har gjorde mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • I de senaste 3 bortamatcherna i rad Arsenal har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Arsenal har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Arsenal har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Norwich har inte vunnit 12 av de 13 senaste matcherna mot Arsenal
 • Norwich har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna mot Arsenal
 • Norwich har förlorat 6 av de 8 senaste matcherna mot Arsenal
 • I 4 av de senaste 5 Norwichs hemmamatcher mot Arsenal var antalet av mål under 3.5
 • Norwich har gjorde mål i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna mot Arsenal

Form: Norwich mot Arsenal

Norwich hoppas på en nystart

Norwich hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Norwich har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-0 mot Tottenham, innan Manchester United besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Aston Villa tog hem en seger med 2-0.

Norwich har stora problem

Arsenal hoppas att den goda formen håller i sig. Man är obesegrad de senaste tre matcherna med vinster mot Westham, Leeds och Sunderland.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Norwich här. Att välja Arsenal till odds 1.45 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Norwich vs Arsenal Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 11 september 2021, och Norwich gick därifrån med en 1-0-seger. Norwich tar sig an Arsenal med 1-3-6 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Norwich och Arsenal blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Norwich och Arsenal för närvarande i 22 poäng och 16 placeringar. Arsenal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Norwich på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Norwich är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Norwich och Arsenal kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Emile Smith-Rowe när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Arsenal. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Norwich är Teemu Pukki spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.