Örgryte vs Falkenbergs FF bästa odds och matchtips

Örgryte drar fördel av hemmaplan när Falkenbergs FF gästar i Superettan kommande söndag. Efter 23 spelade matcher är Örgryte rankade som nummer nio i tabellen med 28 poäng. Det ger en skillnad på fem poäng till Falkenbergs FF, som ligger näst sist med 23 poäng. Falkenbergs behöver verkligen poäng för att undvika bottenstriden medan Örgryte kan klättra en placering om de tar hem en trepoängare.

Våra tips

Statistik och fakta för Örgryte vs Falkenbergs FF

  • Örgryte vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Örgryte är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • Örgryte nätade i elva av de senaste 13 matcherna;
  • Falkenbergs FF släppte in i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Falkenberg nätade i åtta av de senaste tio matcher;

Form: Örgryte mot Falkenbergs FF

Örgryte hoppas hitta tillbaka till vinnande trenden

Stämningen har försämrats i Örgryte den senaste tiden då de gått vinstlösa tre matcher i rad. De har dock samlat ihop nio poäng de senaste sex matcherna. Efter två raka vinster har de nu spelat två oavgjorda matcher och förlorade tungt senast mot GAIS.

Falkenberg har lite momentum

Trots att man bara plockat åtta poäng på de senaste sex matcherna har de senaste två ändå sett ljusare ut. De bröt en förlustsvit på två matcher med ett oavgjort resultat mot GAIS innan de vann med 2-1 hemma mot Landskrona BoIS.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. En dubbelchans skulle därför kunna vara ett bra spel.

Örgryte vs Falkenbergs FF Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Falkenberg med sig 3 poäng därifrån i en 3-2-seger. Örgryte har vunnit 20%, medan Falkenberg har vunnit 40% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-4-4. 

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fem poäng. Även om Falkenberg inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Örgryte i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka knappa in på Öster som ligger två poäng före. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ajdin Zeljkovic. Han är toppskytt för Örgryte, för närvarande på tolv mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet tre gånger de senaste två matcherna. 

Falkenberg ställer hoppet till att Kwame Kizito hittar nätet igen. Han har gjort sex mål under säsongen och tre på de senaste fyra matcherna. Dock har han haft måltorka de senaste två matcherna.