Västerås SK vs Trelleborgs FF bästa odds och matchtips

Både Västerås SK och Trelleborgs FF som är bekvämt placerade i mitten av tabellen, kommer göra allt för att klättra uppåt när de möts i på lördag. På plats 11 i Superettan ligger just nu Västerås SK som samlat ihop 34 poäng efter deras 28 spelade matcher. Med 42 poäng befinner sig Trelleborgs FF på plats 6 efter 28 spelade matcher. Västerås SK går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK vs Trelleborgs FF i Superettan

  • Västerås SK är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad;
  • Västerås SK nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Västerås SKs senaste 3 av 5 matcher;
  • Västerås SK nätade de senaste 7 matcherna i rad hemma.
  • Trelleborgs FF vann inte de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan;
  • Trelleborgs FF nätade i 11 av de senaste 13 matcherna;
  • Trelleborgs FF släppte in i 10 av de senaste 12 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Trelleborgs FFs senaste 5 av 7 matcher.

Form: Västerås SK mot Trelleborgs FF

Västerås SK fortsätter att plocka poäng

Västerås SK hoppas att den goda formen håller i sig. Västerås SK ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Vasalunds IF med 1-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 2-2 i en oavgjord match mot Örgryte. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Jönköping S.

Trelleborgs FF har problem att hitta bra resultat

Trelleborgs FF hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man har bara mäktat med en enda vinst den senaste tiden, vilket var en riktig kross mot Eskilstuna. Det följdes dock upp med två nederlag mot Akropolis och Vasalund.

Västerås SK har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 1.91 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.80.

Västerås SK vs Trelleborgs FF Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Västerås och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Västerås SK har vunnit 40%, medan Trelleborgs FF har vunnit 30%  av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-3-3. Den senaste 10 matcher mellan Västerås SK och Trelleborgs FF var över 2,5 mål ett vinnande spel 5 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Västerås SK inte kommer att ha en möjlighet att komma över Trelleborgs FF i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Trelleborgs FF, som nu ligger på 6 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Simon Johansson. Han är toppskytt för Västerås SK, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Trelleborgs FF kommer att hoppas att Petar Petrovic hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.