Östers IF vs Helsingborg bästa odds och match tips

Östers IF spelar hemma och de hoppas att utnyttja detta när besökarna Helsingborg gästar i Superettan på söndag. Rankad som nummer 8 i Superettan har Östers IF samlat 27 poäng från 21 matcher. Med 36 poäng befinner Helsingborg sig rankad som nummer 3 efter 21 matcher. Helsingborg kommer att vilja vinna efter ett par oavgjorda matcher, men mot Östers IF kan en poäng fortfarande vara acceptabel.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF VS. Helsingborg.

  • Östers IF är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Östers IF är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste 15 av 17 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste 5 matcher i rad.
  • Helsingborg är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad;
  • Helsingborg är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Helsingborg nätade i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Helsingborgs senaste 3 av 5 matcher.

Form: Östers IF mot Helsingborg

Östers IF är svåra att bryta ner.

Östers IF går in i matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Östers IF förlorade de 1-0 till Trelleborgs FF och följt med 1-1 mot Västerås SK och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Falkenbergs FF.

Östers IF har hittat inspiration.

Helsingborg hoppas fortsätta sin form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste landskamperna för Helsingborg gick det så här: den första tog de en 1-0 vinst mot Landskrona BoIS och sen blev det 2-2 mot AFC Eskilstuna. Den senaste matchen blev 1-1 mot Trelleborgs FF.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Helsingborg är vårt val för att ta åtminstone en poäng.

Östers IF VS. Helsingborg Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Östers IF och Helsingborg var en jämn tillställning Helsingborg lyckades hitta en liten 1-0 seger. Östers IF går in i matchen mot Helsingborg med 2-1-2 från deras senaste 5 matcher i Superettan. I den föregående 5 matcher mellan Östers IF och Helsingborg kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 3 gånger i dessa 5 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Östers IF inte kommer att ha en möjlighet att komma över Helsingborg någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu ligger på 3 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Mortensen. Han är toppskytt för Östers IF, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Helsingborg kommer att hoppas att Anthony van den Hurk hittar nätet igen. Han står på 10 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.