Östers IF vs Västerås SK bästa odds och match tips

Östers IF är favorittippade att vinna på måndag mot Västerås SK Superettan. I nuvarande form verkar en hemmaseger vara ett bra val. Rankad som nummer 9 i Superettan har Östers IF samlat 20 poäng från 18 matcher. Med 18 poäng befinner Västerås SK sig rankad som nummer 14 efter 18 matcher. Det är tuffa tider för både Östers IF och Västerås SK i Superettan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF VS. Västerås SK.

  • Östers IF vann inte de senaste 5 matcherna på rad;
  • Östers IF är obesegrade de senaste 5 matcherna på rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Östers IFs senaste 12 av 14 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Östers IFs senaste 5 av 7 matcher.
  • Västerås SK vann inte de senaste 4 matcherna på rad;
  • Västerås SK vann inte de senaste 5 matcherna på rad på bortaplan;
  • Västerås SK har förlorat i de senaste 4 av 5 matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Västerås SKs senaste 6 av 8 matcher.

Form: Östers IF mot Västerås SK

Östers IF har problem att hitta bra resultat.

Stämningen i Östers IF är inte så bra eftersom de inte lyckats få en vinst på senare tid. I de tre senaste landskamperna för Östers IF gick det så här: den första förlorade de 2-1 till Jönköping S. och sen blev det 0-0 mot Örgryte. Den senaste matchen blev 1-0 förlust mot Trelleborgs FF.

Västerås SK hoppas få stopp på lidandet.

Västerås SK hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna för Västerås SK förlorade de 1-0 till Landskrona BoIS och sen blev det 3-3 mot IK Brage. Den senaste matchen var 3-1 förlust mot Falkenbergs FF.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför också kunna vara ett bra val.

Östers IF VS. Västerås SK Matchhistorik

Senast lagen möttes, gick det inte att hitta någon vinnare. De delade poängen i en 0-0 match som spelades 12 Juni 2021. Östers IF går in i matchen mot Västerås SK med 2-7-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan. Den senaste 10 matcher mellan Östers IF och Västerås SK var över 2,5 mål ett vinnande spel 3 gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 19 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Västerås SK kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Östers IF som för närvarande ligger på plats nummer 9 med 20 poäng i den kommande matchen på måndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Mortensen. Han är toppskytt för Östers IF, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Västerås SK kommer att hoppas att Simon Johansson hittar nätet igen. Han står på 3 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.