Östersund vs Kalmar FF bästa odds och match tips

Östersund tar sig an Kalmar FF för en spännande match i Allsvenskan kommande måndag på Jämtkraft Arena. Efter 15 matcher är Östersund rankad som nummer 16 i Allsvenskan med 9 poäng. Det gör ett gap av 12 poäng till Kalmar FF, som sitter på plats nummer 7 efter de har samlat 21 poäng.

Våra tips

Statistik och fakta för Östersund VS. Kalmar FF.

  • Östersund vann inte de senaste 7 matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Östersund har förlorat i de senaste 6 av 7 matcher;
  • Östersund släppte in i de senaste 12 av 14 matcher.
  • Kalmar FF är obesegrade i de senaste 3 matcherna i rad;
  • Kalmar FF släppte in i de senaste 10 av 12 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Kalmar FFs senaste 5 av 7 matcher;
  • Kalmar FF nätade i de senaste 7 av 9 matcher.

Form: Östersund mot Kalmar FF

Östersund är desperata efter poäng.

Stämningen i Östersund är inte så bra eftersom de inte lyckats få en vinst på senare tid. I de tre senaste landskamperna för Östersund gick det så här: den första slutade de 1-1 mot Hammarby och sen blev det 5-0 förlust mot Häcken. Den senaste matchen blev 2-1 förlust mot IFK Norrköping.

Svårslagna Kalmar FF.

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för Kalmar FF eftersom de har mer eller mindre hållit sin nivå. I de tre senaste matcherna för Kalmar FF tog de en 1-0 vinst mot Mjällby de och följt med 2-1 vinst mot IFK Norrköping och slutligen, i den senaste matchen blev det 1-1 mot Halmstads BK.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Kalmar FF är vårt val för en seger.

Östersund VS. Kalmar FF Matchhistorik

Senast lagen möttes, gick det inte att hitta någon vinnare. De delade poängen i en 0-0 lika match som spelades 12 April 2021. Östersund tar sig an Kalmar FF med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Östersund och Kalmar FF har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 12 poäng. Även om Östersund inte kommer att ha en möjlighet att komma över Kalmar FF i ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Kalmar FF, som nu ligger på 7 med 21 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Blair Turgott. Han är toppskytt för Östersund, för närvarande på 5 mål under hela säsongen.

Kalmar FF kommer att hoppas att Oliver Berg hittar nätet igen. Han står på 5 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.